Utbruddet fra Russland:

- Klæbo fikk oss til å se ut som barn

Johannes Høsflot Klæbo (21) fosser videre. Etter sesongens seier nummer sju holder konkurrentene på å gå tom for ord.

NUMMER ÉN: –Jeg føler ting fungerer bra nå. Men jeg har litt å gå på, sier Johannes Høsflot Klæbo. På nytt var han uslåelig, denne gang i Toblach i Italia. 

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
NUMMER ÉN: –Jeg føler ting fungerer bra nå. Men jeg har litt å gå på, sier Johannes Høsflot Klæbo. På nytt var han uslåelig, denne gang i Toblach i Italia. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): - Han fikk oss andre til å se ut som barn, sier russeren Sergej Ustjugov (25), ifølge Expressen.

Før søndagens jaktstart på 15 kilometer klassisk lå nordmannen på 10. plass. Men det ble fort klart at han hadde skumle hensikter i Toblach i Italia. Klæbo gikk forbi alle og var 1,9 sekunder foran Ustjugov i mål.

Historisk

Sju seire i verdenscupen før jul er historisk. Det har selv ikke Petter Northug eller Martin Johnsrud Sundby klart.

- Jeg er glad for å være på podiet. Planen var å gå hardt ut fra start for å tette igjen luka. Det gikk veldig bra, forteller kometen.

Landslagstrener Tor Arne Hetland er mektig imponert:

- Johannes styrer dette og gjør akkurat som han vil. Han er jo en fenomenal skiløper. Jeg har nesten ikke ord. Det er ikke mulig å ikke ta ut Klæbo til OL nå, sier han humørfylt til NRK.

Dropper Touren

Trønderen leder verdenscupen med klar margin.

Maurice Manificat og Alexander Bolsjunov ligger henholdsvis 324 og 350 poeng bak. Men Klæbo skal ikke gå Tour de Ski. Landslagsledelsen ønsker å matche ham forsiktig før sesongens absolutte høydepunkt, OL i Sør-Korea.

TOPP TRE: Johannes Høsflot Klæbo (i midten) vant foran Sergej Ustjugov (til venstre) og Alexej Poltoranin. Foto: Bildbyrån
TOPP TRE: Johannes Høsflot Klæbo (i midten) vant foran Sergej Ustjugov (til venstre) og Alexej Poltoranin. Foto: Bildbyrån Vis mer

- Er det mulig å komme i bedre form?

- Det er jo det som er planen. Så får vi se om jeg og morfar treffer. Men jeg føler ting fungerer bra nå. Jeg var ikke helt rå på lørdag. Så jeg har litt å gå på, sier han til NRK.

Morfar er for øvrig Kåre Høsflot, trener gjennom alle år.

Bak Klæbo er det liten tvil om at det er flere spørsmålstegn. Martin Johnsrud Sundby er nest beste nordmann i verdenscupen på femteplass. Deretter følger Hans Christer Holund på plass nummer sju, Simen Hegstad Krüger er åtte.

For Sundby er det åpenbart at det ikke fungerer optimalt. Han reiser nå hjem til Norge for å ta en full medisinsk undersøkelse.

- Jeg har en kropp som ikke svarer slik jeg vil om dagen. Jeg har ikke råd til at ting ikke fungerer over lengre tid i en OL-sesong, sier han.

Hjernerystelse

Hvis vi tar resten av stafettlaget som gikk inn til VM-gull i Lahti i vinter, ser det heller ikke lyst ut.

Didrik Tønseth ble rammet av hjernerystelse i høst og gikk ikke i Toblach i helga. Niklas Dyrhaug har slitt med ryggtrøbbel. For Finn Hågen Kroghs del er det mistanke om overtrening. I går ble han nummer 28.

Videre er Petter Northug et stort spørsmålstegn. Til Adresseavisen sier bestekompisen Emil Iversen:

- Jeg vet ingenting. Det er vanskelig å skjønne seg på. Jeg har ikke sett noe til ham på trening, men jeg tror det går greit.

Tour de Ski starter i sveitsiske Lenzerheide 30. desember.

RESULTATER

Verdenscup 15 km jaktstart, Italia

1) Johannes Høsflot Klæbo, Norge, 33.31,1.

2) Sergej Ustjugov, Russland, 0.01,9 min. bak.

3) Alexej Poltoranin, Kasakhstan, 0.04,5.

Verdenscupen sammenlagt:

1) Johannes Høsflot Klæbo, 752.

2) Maurice Manificat, 428.

3) Alexander Bolsjunov, 402.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer