Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her er de norske lagene

Klæbo går ikke 15 km i OL

Sundby og Klæbo går to av de tre første rennene hver seg.

GÅR ÅPNINGSDISTANSEN: Sammen med Simen Hegstad Krüger går Martin Johnsrud Sundby, Johannes Høsflot Klæbo og Hans Christer Holund 30 km med skibytte i OL Foto: NTB scanpix
GÅR ÅPNINGSDISTANSEN: Sammen med Simen Hegstad Krüger går Martin Johnsrud Sundby, Johannes Høsflot Klæbo og Hans Christer Holund 30 km med skibytte i OL Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Lagene til de tre første distansene i OL på herresiden er allerede tatt ut. Det skriver Skiforbundet i en pressemelding.

Landslagsledelsen ønsker å skape minst mulig trykk og spekulasjoner rundt uttakene til de forskjellig øvelsene og har derfor allerede tatt ut følgende menn til de tre første distansene.

- De uttatte løperne har gjennom vinteren prestert på høyeste nivå, og ved flere anledninger vist at de er de sterkeste løperne Norge har på disse distansene, sier landslagstrenerne Arild Monsen og Tor Arne Hetland i pressemeldingen.

- Reservene forbereder seg sammen de uttatte løperne, og kan på kort varsel bli satt inn. Alle løpere er medaljekandidater i sin øvelse. Det tas forbehold om sykdom eller andre, uforutsette endringer, sier landslagstrenerne.

Det er få overraskelser i uttaket. Det kanskje største er at Johannes Høsflot Klæbo ikke går 15 kilometeren.

Klæbo har kun gått to distanserenn i ren fri teknikk denne vinteren. Da han gikk ut i soleklar tet og spurtslo feltet på jaktstarten i minitouren i Ruka og da han ble nummer ni på 15 kilometer fri teknikk i Toblach rett før jul.

Ønsket å gå

Flere norske herreløpere har ytret ønske om å gå åpningsdistansen i OL. En av dem er Niklas Dyrhaug, som tok sølv på distansen i NM. Han sier til Dagbladet at han ser på seg selv som en medaljekandidat på distansen.

- Jeg føler jeg passer bra til fellesstart med skibytte. Jeg behersker begge distanser og har en grei finish. Jeg ser på meg som en medaljekandidat der, sier Dyrhaug.

Også Finn Hågen Krogh, som har fått plass på 15 km fri teknikk, har ansett 30-kilometeren som sin største medaljesjanse i OL. Den distansen får han altså ikke gå.

- Trenerne vet hva jeg er god for når jeg er i form. Jeg håper jeg får gå OL-tremila. Det er vel den som henger i en tynnest tråd. 15-kilometeren har jeg gode resultater på denne sesongen, så der føler jeg meg trygg, sa Finn-Hågen Krogh til Dagbladet før helga.

Det har tidligere vært gjort klart at Emil Iversen ikke har vært aktuell til åpningsdistansen i mesterskapet. I stedet for to spurtsterke løpere i Krogh og Iversen har landslagsledelsen falt ned på Krüger og Holund på skiathlon. Til NTB sier landslagstrener Tor-Arne Hetland at det er en helhetsvurdering som ligger bak.

- Nå er vi mest interessert i å bygge opp de løperne vi har tatt ut. Emil skal gå klassisk sprint bare to dager etter skiathlon, og han skal forberede seg maksimalt til den. Finn Hågen har vært litt opp og ned, og har ikke levert så bra i klassisk som vi har ønsket, sier Hetland.

- Det er også viktig å poengtere at dette er intensjonslag. Vi er klare til å ta grep hvis det viser seg at noen ikke er i form når vi er i gang, tilføyer han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!