Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Klæbo går ikke NM

Johannes Høsflot Klæbo står over NM på ski som starter torsdag.

STÅR OVER NM: Johannes Høsflot Klæbo føler seg ikke 100 prosent frisk.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
STÅR OVER NM: Johannes Høsflot Klæbo føler seg ikke 100 prosent frisk. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Skistjernen skulle opprinnelig gått tre distanser, men 23-åringen bekrefter tirsdag til Adresseavisen at han ikke kommer til å stille til start.

Klæbo (23) hadde en helsvart dag i Oberstdorf lørdag, der han brøt før det var gått halvveis av 30 kilometer skiathlon. Da hadde han ingen god forklaring på hvorfor det ikke klaffet.

Dagen etter slo Klæbo nådeløst tilbake og vant sprinten.

Kåre Høsflot (morfar) opplyser til avisen at Klæbo ikke føler seg 100 prosent frisk og derfor står over rennene på Konnerud.

– Johannes har vært hos legen i dag og tatt sine prøver, men det tar noe tid før vi har alle svarene. Johannes føler seg ikke 100 prosent etter lørdagens tøffe påkjenning i Oberstdorf, og det er derfor viktig at han får noen dager med roligere belastninger for å forsøke å få kroppen på pluss siden igjen. Vi må ta hensyn til de signaler som kroppen gir, skriver Høsflot i en kommentar til avisen.

NM på Konnerud i Drammen starter torsdag. Mildværet endrer rennprogrammet for årets ski-NM.

Endringene som er gjort er at fredagens sprint endres til fri teknikk, lørdagens skiathlon endres til klassisk teknikk (fellesstart), mens alle etappene i søndagens stafett går i fri teknikk.

Torsdag er det 10 km fri teknikk kvinner og 15 km fri teknikk menn, fredag sprint fri teknikk, lørdag 15 km klassisk fellesstart kvinner og 30 km klassisk fellesstart menn, og helgen avsluttes søndag med lagstafett i fri teknikk.