Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Langrenn:

Klæbo i superform og tok sin første seier i Drammen

Slo Brandsdal.

REPRISE?: Johannes Høsflot Klæbo vant mot russiske Aleksandr Bolsjunov i spurten - og etterpå kjørte de en ny spurt til ære for publikum. Der vant også Klæbo. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
REPRISE?: Johannes Høsflot Klæbo vant mot russiske Aleksandr Bolsjunov i spurten - og etterpå kjørte de en ny spurt til ære for publikum. Der vant også Klæbo. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

DRAMMEN (Dagbladet): Johannes H. Klæbo vant sprinten i Drammen med en overlegen avslutning.

- Dette smakte godt. Jeg har slitt med å motivere meg etter OL, men dette løpet har jeg sett fram til. Den stemningen som er her er bare helt utrolig, sier Klæbo til NRK.

- Det gikk utrolig raskt fra start, og det passet meg bra. Eirik kom fort på slutten, forklarte Klæbo om taktikken i finalen.

Eirik Brandsdal ble nummer to, og russiske Aleksandr Bolsjunov ble nummer tre.

I finalen var det fem norske løpere og Bolsjunov. Russeren yppet seg fra start, men Klæbo hadde kontroll hele veien.

Etter at Klæbo knuste de andre på oppløpet og sikret seieren, bestemte trønderen og Bolsjunov seg for å ta en ny spurt til ære for publikum. Også der var Klæbo klart best. Og begge de to supertalentene gliste etter målgang.

Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Tallet er ni

Dette er Klæbos niende verdenscupseier for sesongen.

Med femmila i Holmenkollen og en minitour i Falun igjen har Klæbo så godt som avgjort verdenscupen sammenlagt. Han leder med 328 poeng på Martin Johnsrud Sundby.

Allerede i prologen viste Klæbo at han var i en helt egen klasse. Hele tre og et halvt sekund skilte ned til nest bestemann.

Og han var egentlig suveren gjennom hele dagen.

Sterk norsk innsats

Hele 12 av de 30 utøverne i kvartfinalene var norske etter meget sterk laginnsats i prologen.

Eirik Brandsdal fulgte nærmest Klæbo i prologen og valgte samme kvartfinaleheat som supersprinteren. Det var også Fredrik Riseth, klubbkameraten til Klæbo i Byåsen.

Til semifinalene var åtte av 12 løpere nordmenn - og spesielt Klæbo og Eirik Brandsdal viste seg fram som sterkest i den første semifinalen.

Emil Iversen og Sindre Bjørnstad Skar var de to beste i den andre semifinalen. Kasper Stadaas kom også til finale etter god tid i semifinalen.

Det betød fem nordmenn og en russer i finalen.

Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling