Klæbo innrømmer: Hadde mest lyst til å slåss med Ustjugov

Og lagkamerat Skar trodde russeren skulle slå til Klæbo.

RUSSERBRÅK:Sergej Ustjugov og Johannes Klæbo føk i tottene på hverandre under VM-sprinten. Slik forklarer sistnevnte hendelsen. Video: Kristoffer Løkås. Reporter: Øyvind Godø Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

SEEFELD (Dagbladet): VMs åpningsdag ble så spekket med drama at det etterhvert ble vanskelig å holde oversikt over hvem som var involvert i hva.

Tårer, raseri, gledeshyl og enorm lettelse preget sprintene i Seefeld, men dramaet det ble snakket mest om var selvsagt verdensmester Johanes Høsflot Klæbos sammenstøt med russiske Sergej Ustjugov.

Først i løypa, der Ustjugov dyttet Klæbo i ryggen etter at de to krasjet. Så i målområdet, der russeren fortsatte å dytte Klæbo i skulderen.

Først ble det helt stille, både i målområdet og på stadion. Så begynte buinga mot en rasende Ustjugov.

Etterpå spøkte Ustjugov vekk hele opptrinnet.

- Jeg dyttet ham ikke, jeg slo ham ikke, jeg bare heiet på ham , tok ham på kinnet og ønsket ham lykke til. Jeg sa ”lykke til i finalen”, sier Ustjugov til Dagbladet og resten av norsk presse i intervjusonen etter løpet.

Ville slåss

Russeren hadde rast fra seg, og var i veldig godt humør, men innrømmet til slutt at han var sint på Klæbo etter målgang.

- Selvfølgelig var jeg litt sint, for han var raskere og han vant, og jeg er litt lei meg for at jeg røk ut i semifinalen. Men jeg er glad på hans vegne og på min lagkamerat Gleb Retivykh som tok bronsen, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer