Bolsjunovs sterke distanseform motiverer Klæbo

Klæbo inspireres av skremmeskuddet fra Russland

Aleksandr Bolsjunov knuste all motstand på minitouren i Falun. Det gir Johannes Høsflot Klæbo motivasjon før neste sesong.

BESTEMANN: Aleksander Bolsjunov knuste resten av verdenseliten under sesongavslutningen i Falun. Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån
BESTEMANN: Aleksander Bolsjunov knuste resten av verdenseliten under sesongavslutningen i Falun. Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

FALUN (Dagbladet): Aleksandr Bolsjunov var overlegent best på minitouren i Falun. Russeren hadde en klar ledelse etter gårsdagens seier på klassisk fellesstart og kunne paradere inn til seier etter at den store gruppa bak roet ned for å kjempe om de andre pallplassene.

For Klæbos del handlet alt søndag om å sikre seg sammenlagtseieren i verdenscupen. Det gikk fint for 21-åringen, selv om distanserennene har vært svært tøffe for Klæbo de siste ukene.

- Jeg var egentlig ganske glad der ute da vi fikk sekunderinger på at vi tapte til Bolsjunov. Da skjønte jeg at kula var min, og det var det som betydde noe i dag. Det er klart jeg skulle rotet bra i dag for å ikke ta den, men jeg kjenner at det begynner å tære på kroppen, sier Klæbo.

Bruker Bolsjunov som motivasjon

Men sesongavslutningen ga grobunn for mye ny motivasjon for verdenscupvinneren. Jevngamle Bolsjunovs uhyre sterke resultater på distanse gir motivasjon.

- Bolsjunov var like sterk og like gal som han alltid er. Han går steinhardt fra start uansett om det er sprint eller distanse. Det er noe som inspirerer, han kommer til å gå fort neste år og da veit vi og da gjør det at vi andre som er på lag må være motivert vi også. Vi veit at han kommer til å gjøre den jobben og kommer til å være sulten og da må vi være like sultne for å henge på ham, sier Klæbo om russeren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer