Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Klæbo klar for Dresden-renn

14 norske langrennsløpere, med Johannes Høsflot Klæbo i spissen, er tatt ut til sprintrennene i verdenscupen i Dresden kommende helg.

TAR INGEN PAUSE: Johannes Høsflot Klæbo går i Dresden kommende helg. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
TAR INGEN PAUSE: Johannes Høsflot Klæbo går i Dresden kommende helg. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Klæbo er dermed den eneste av nordmennene som fullførte Tour de Ski, som skal gå i Dresden. De øvrige som fullførte Touren, får konkurransefri kommende helg.

Trønderen har vunnet de 13 siste sprintene han har deltatt i i verdenscup og VM. Det gås individuell sprint lørdag og lagsprint søndag i Dresden.

På kvinnesiden blir Maiken Caspersen Falla et sterkt norsk kort i Tyskland. Hun sto av Touren etter to etapper og har forberedt seg på hjemmebane til de kommende verdenscuprennene.

Anniken Gjerde Alnæs, som vant sprinten i skandinavisk cup sist helg, får sin verdenscupdebut i Dresden.

Uttaket, menn:

Sindre Bjørnestad Skar (Bærums Verk og Hauger), Håvard Solås Taugbøl (Lillehammer), Gjøran Tefre (Førde), Erik Valnes (Bardufoss og Omegn), Johannes Høsflot Klæbo (Byåsen), Eirik Brandsdal (Kjelsås), Pål Trøan Aune (Steinkjer).

Kvinner:

Maiken Caspersen Falla (Gjerdrum), Ane Appelkvist Stenseth (Grong), Mari Eide (Øystre Slidre), Julie Myhre (Byåsen), Kristine Stavås Skistad (Konnerud), Lotta Udnes Weng (Nes), Anniken Gjerde Alnæs (Oslo).

Para:

Vilde Nilsen (Kvaløysletta), Birgit Skarstein (Frol), Thomas Karbøl Oxaal (Sauda).