Klæbo kom, forklarte seg i retten og dro

Dømt til 16 dagers betinget fengsel og bot.

KLÆBO: Klæbo dømmes til betinget fengsel i 16 dager og en bot på 10 000, subsidiært fensel 15 dager om bot ikke betales. Han dømmes også til en tap av førerrett i ni måneder. Video: Screen Media Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TRONDHEIM (Dagbladet): Allerede én time før Norges store skistjerne, Johannes Høsflot Klæbo (22), skal inn rettssalen klokka 09, er de fleste stolene opptatt: Et fulltallig pressekorps dekker at VM-kongen måtte svare for en påkjørsel i desember i fjor.

Få minutter før klokka 09 kom Klæbo inn, iført jeans, mørkeblå merkegenser og hvite joggesko.

Ingen intervju

En journalist spør om det er mulig å stille ham spørsmål etter rettssaken. Klæbo svarer ikke og ser rakt fram mot bordet der dommer Ingvild Skaar snart skal komme.

- Klæbo har svart at han ikke vil si noe, sier en ansatt.

Så er retten satt og Trondheims unge skistjerne sier han ønsker en tilståelsesbedømmelse av saken, og at han erkjenner straffskyld for det han er siktet for. At saken gikk som en tilståelsessak betyr at Klæbo er siktet og ikke tiltalt i saken.

- Fikk panikk

Dommer Skaar står for det meste av praten, mens Klæbo forklarer i korte setninger hva som skjedde i en rundkjøring på Byåsen i Trondheim den 12. desember i fjor. Han ser ikke at bilen foran ham stopper for en fotgjenger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer