MÅ I RETTEN: Johannes Høsflot Klæbo. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
MÅ I RETTEN: Johannes Høsflot Klæbo. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Johannes Høsflot Klæbo må møte i retten etter trafikkulykke

Klæbo må møte i retten

Johannes Høsflot Klæbo må møte i Sør-Trøndelag tingrett etter en trafikkulykke i desember.

Det melder Adresseavisen.

Langrennsprofilen var involvert i en trafikkulykke på Byåsen 12. desember i fjor. Politiet anser hendelsen som så alvorlig at den må avgjøres i tingretten.

- Vi har avgjort hva som blir vårt straffeforslag i retten, og vi mener saken er såpass alvorlig at den ikke kan avgjøres med et forelegg, sier Jannicke Evjen Olsen, politiadvokat i Trøndelag politidistrikt, til avisa.

Saken mot Klæbo vil gå som tilståelsessak i løpet av våren. Dermed blir det ikke tatt ut tiltale mot skiløperen, bare en siktelse, skriver NTB.

Tilståelsesdommer går for bare én dommer og med ett rettsvitne til stede.

Sakene blir ofte avholdt uten representanter fra politi og påtalemyndighet til stede, og er avhengig av at siktede gir en uforbeholden tilståelse til dommeren og forklarer seg om hendelsesforløpet.

- Vi forholder oss til den prosessen som politiadvokaten viser til, og vi har ingen kommentarer utover det, sier pappa og manager Haakon Klæbo til Adressa.

Klæbo kjørte i en annen bil som hadde bremset for en fotgjenger. Denne bilen ble deretter dyttet inn i fotgjengeren, som var en tolv år gammel jente.

Jenta pådro seg ingen alvorlige skader, men hadde smerter i hofta og beinet etter ulykken.

22-åringens førerkort ble midlertidig beslaglagt etter hendelsen.

Klæbo stiller til start i verdenscupen i Lahti denne helgen. Nordmannen er favoritt til lørdagens sprint.

NM I MERÅKER: Johannes Høsflot Klæbo satte staven mellom beina i kampen om NM-sølv og måtte fortvilet se Røa og Asker gå forbi. Video: NRK Vis mer