Joahannes Høsflot Klæbo med sjette strake seier

Klæbo med sjeldent stikk til Sverige etter nok en utklassing

Emil Johansson hevdet at mange svensker var gode nok til å spurtslå Johannes Høsflot Klæbo. 21-åringen ga klart svar på tiltalen i løypa. Så kom han med et stikk tilbake.

VANT: Johannes Høsflot Klæbo vant foran Federico Pellegrino (til venstre) og russiske Aleksander Bolsjunov. Foto: Bildbyrån
VANT: Johannes Høsflot Klæbo vant foran Federico Pellegrino (til venstre) og russiske Aleksander Bolsjunov. Foto: Bildbyrån Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
Annonse

DAVOS (Dagbladet): Johannes Høsflot Klæbo var i en egen klasse på dagens sprint.

Han gjorde akkurat som han ville og leverte et kunsttykke av de sjeldne i finalen.

Det var 21-åringens sjette strake verdenscupseier.

Svenske-stikk

Klæbo står over morgendagens 15 kilometer og drar hjem fra Davos. Nå skal han sammen med morfar og landslaget legge en plan inn mot romjula.

Det er ennå ikke bestemt om han går neste helgs verdenscup eller Tour de Ski.

Men før han dro – rakk Klæbo å komme med et stikk til svenskene.

Klæbos nye utklassing kommer få dager etter at Emil Johansson hevdet at Emil Johansson, Oskar Svensson, Teodor Peterson, Emil Jönsson og Karl-Johan Westberg alle er raske nok til å spurtslå Klæbo.

– I Davos er det en 180 graders sving hvor man kan få bra fart ut på oppløpet. Klæbo i denne sprintløypa er ikke umulig å slå. Det finnes flere i den svenske troppen som kan spurte ned ham, sier Johansson til Expressen.

I dagens finale var det en nordmann. To russere. En italiener. En franskmann og en finne.

Altså ingen svensker.

Det hadde også Klæbo fått med seg. Da en svensk avis ba det norske unikumet kommentere utspillet til Johansson, etter å ha spurt om han visste hvem denne Johansson var, så Klæbo spørrende på reporteren:

- Hæ?

- Emil Johansson?, gjentok reporteren.

- Ja?, svarte Klæbo før han fikk gjenfortalt utspillet om at alle de svenske egentlig var bedre på oppløpet her i Davos.

– Jeg vet ikke hvor mange de var i finalen jeg?, spurte Klæbo, ventet litt og la til en liten:

– Ja ...

Så lot han det ligge der.

Kanskje har svensken rett og at noen av dem kan spurtslå Klæbo. Så gjenstår det å se om noen kan henge med ham til oppløpet.

Var usikker

Det var en rolig og behersket 21-åring som møtte pressen i Davos. I bakgrunnen skrek unge fans «Klæbo, Klæbo Klæbo.»

– Det har gått på skinner og er vanskelig å forklare. Jeg prøver å nullstille meg før hver helg. Det er eneste måten man greier å holde fokus på, sier Klæbo i Davos.

Han innrømmer at han var usikker før dagens sprint, først og fremst fordi han kom opp til høyden i dag tidlig:

– Jeg var litt usikker før jeg kom opp og hvordan kom til å respondere med å komme rett opp i høyden. Jeg prøver jo bare å gjøre ting riktig helg for helg, være smart og koble av i ukedagene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer