TUNG DAG: Johannes Høsflot Klæbo gikk i mål til niendeplass på 15-kilometeren i Ruka, godt bak erkerival Aleksandr Bolsjunov. Foto: Bildbyrån
TUNG DAG: Johannes Høsflot Klæbo gikk i mål til niendeplass på 15-kilometeren i Ruka, godt bak erkerival Aleksandr Bolsjunov. Foto: BildbyrånVis mer

Johannes Høsflot Klæbo grundig slått av Aleksandr Bolsjunov i Ruka

Klæbo nær å gi opp sammenlagtseieren: - Blir vanskelig å ta ham

Etter to seire på to dager for Aleksander Bolsjunov mener Johannes Høsflot Klæbo det skal bli særdeles vanskelig å forsvare sammenlagtseieren i verdenscupen.

RUKA/OSLO (Dagbladet): I dag trengte ikke Aleksander Bolsjunov hjelp fra noen for å ta sin andre strake seier i sesongåpningen i Finland.

Den 21 år gamle russeren var fullstendig overlegen over 15 kilometer klassisk i skogene rundt Ruka og vant med nesten 20 sekunder ned til Emil Iversen. Calle Halfvarsson tok tredjeplassen etter en sterk avslutning.

Dermed kopierte Bolsjunov sin jevngamle norske rival Johannes Høsflot Klæbo som vant begge de to første løpene i Ruka forrige sesong.

Etter å ha nærmest forært Bolsjunov seieren i går, mener Klæbo at det kommer til å bli tøft å ta fra russeren sammenlagtseieren i årets verdenscupsesong.

Kan du slå venner, rivaler, langrennsløpere og eksperter i Fantaski?

Dagbladet og Swix lanserer et nytt managerspill for langrenn. Her kan du sette opp ditt eget lag bestående av seks jenter og seks gutter foran hver verdenscuprunde. Du får poeng ut ifra hvordan dine utøvere presterer.

Spillet går over hele sesongen, men du vinner premier hver eneste runde.

- Han har hvertfall tatt en knapp på den gule trøya. Når han først har fått den skal det bli vanskelig å ta den fra ham, sier Klæbo.

- Har du gitt den opp allerede?

- Jeg har ikke gitt opp, men det er ikke den som er det viktigste denne sesongen. Det er først og fremst VM som vi håper å gå fort på i år og det er det som er hovedfokus. Gultrøya vil i så fall bare være en bonus, innrømmer Klæbo.

- Pila peker oppover

For Klæbo ble det en middels dag på jobben, hvor han tilsutt endte på en niendeplass. 21-åringen sa at han følte seg tyngre enn i går, men at han følte det var et stort steg fram fra løpene på Beitostølen.

- Det er litt stang ut i går følte jeg. I dag var det tungt, jeg prøvde å gå hardt ut for å henge med der oppe. Jeg må likevel ta med meg at pila peker oppover fra forrige helg. Det må jeg ta med meg, sier trønderen.

I fjor var Klæbo omtrent uslåelig før jul i verdenscupen, men i år det russeren som virker å ha inntatt rollen som mannen å slå i internasjonal langrenn. Klæbo er ærlig på at formen ikke er like god som den var på samme tid for et år siden, samtidig som russeren har tatt et steg fram.

- Bolsjunov virker å være i mye bedre form enn i fjor. Han er fryktelig sterk. Det er ikke o tvil om at jeg ikke er der jeg var i fjor. Så ærlig må jeg være, men det føles bedre og bedre for hver helg og formen blir bedre.

Får dårlig nattesøvn

Tilslutt skilte det 47 sekunder mellom de to i Ruka. Klæbo mener selv han mangler noen hardøkter for å komme seg opp på nivået til russeren.

- Ja, 47 sekunder er mye. Vi må gjøre en solid jobb inn mot neste helg og helgene som kommer. Om jeg fortsetter å være 47 sekunder hvert skirenn blir det dårlig nattesøvn etterhvert, konkluderte Klæbo.

Selv om seieren manglet for de norske herrene var det en meget solid laginnsats av det norske laget. Emil Iversen tok andreplassen, Martin Johnsrud Sundby endte på fjerdeplass, mens Martin Løwstrøm Nyenget var den største positive norske overraskelsen med sin åttendeplass fra et tidlig startnummer.

Klæbo endte på niendeplass, Tønseth på tiende og Hegstad Krüger ble nummer elleve. Sjur Røthe og Hans Christer Holund var de to siste norske startende og endte på henholdvis 14. og 23. plass