Klæbo, Northug, Sundby og Iversen svindlet av forbilde

Aleksej Poltoranin var et teknisk forbilde for flere av Norges beste langrennsløpere. Poltoranin har svindlet ti norske langrennsstjerner for premiepenger, verdenscupseire, pallplasseringer og VM-medaljer.

SNYTT: Totalt ti norske langrennsløpere er snytt for verdenscupseirer, pallplasser, VM-medaljer og premiepenger av Aleksej Poltoranin. Tre av dem er på dette bildet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SNYTT: Totalt ti norske langrennsløpere er snytt for verdenscupseirer, pallplasser, VM-medaljer og premiepenger av Aleksej Poltoranin. Tre av dem er på dette bildet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SEEFELD (Dagbladet): Petter Northug, Johannes Høsflot Klæbo, Martin Johnsrud Sundby, Emil Iversen, Eldar Rønning, Ola Vigen Hattestad, Didrik Tønseth, Jon Kristian Dahl, Niklas Dyrhaug og Martin Løwstrøm Nyenget har alle blitt svindlet av Aleksej Poltoranin for premiepenger og enten verdenscupseier, pallplassering i verdenscupen eller VM-medalje.

Uten kasakhstanerens bloddoping, som han selv har innrømmet, ville disse ti norske langrennstjernene vært både rikere og hatt bredere CV-er. Dagbladet har gått gjennom Poltoranins toppresultater som viser i hvor sterk grad de ti norske langrennsprofilene er snytt.

Martin Johnsrud Sundby er oppgitt.

- Tror du at dere får premiepenger og toppresultater ettersendt?

- Det er trist hele greia. Nitrist. Men det har dessverre vist seg at ikke verden alltid fungerer slik at vi får det vi har rett på i etterkant, sier Johnsrud Sundby til Dagbladet.

Skuffelsen blir enda større når klassiskspesialisten Poltoranin var et teknisk forbilde for flere av de norske landslagsløperne og var en som de studerte klipp av - og som de forsøkte å lære av for å bli bedre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer