Skistjernene uenige:

Klæbo og Iversen i ordkrig

Emil Iversen kaller sprintlaget for B-lag. Sprintener Johannes Høsflot Klæbo mener Iversen er sjalu. Finn-Hågen Krogh støtter Iversens budskap. Det gjør ikke allroundtrener Eirik Myhr Nossum.

UENIGE: Emil Iversen og Johannes Høsflot Klæbo er uenige om hvilket av landslagene som er best og hvilke renn som er gjevest å vinne. Foto: Terje Pedersen / NTB
Publisert

Allroundlandslaget og sprintlandslaget har en innbyrdes kamp om hvem som er best.

Johannes Høsflot Klæbo og Pål Golberg fra denne sesongens sprintlag ble nr. 2 og 3 i verdenscupen sammenlagt forrige vinter, mens Simen Hegstad Krüger, Sjur Røthe, Hans Christer Holund og Emil Iversen fulgte som nr. 4, 5, 7 og 9 i totalcupen som Aleksandr Bolsjunov vant.

Emil Iversen er likevel ikke i tvil om at det er mest prestisje å være på allroundlaget og titulerer det rett og slett som A-lag.

- Det hadde kanskje vært riktig å kalle oss A-laget og sprintlaget for B-laget, for det er litt sånn det er, sier Iversen til Dagbladet.

- Du mener at sprintlaget med Klæbo og co. er B-lag?

- Sprintlaget er B-laget, ja. Det er alle enige om. Jeg tror ingen vokser opp og drømmer om å vinne sprint. Langrenn er sært, seigt og ensomt i skogen. For min del er barndomsdrømmen å vinne et distanserenn i VM.

KALLER SPRINTLAGET FOR B-LAG: Emil Iversen. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
KALLER SPRINTLAGET FOR B-LAG: Emil Iversen. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Klæbo slår tilbake

Johannes Høsflot Klæbo støtter ikke kompisens utspill og svarer tilbake med samme mynt.

- Du må se på hvem som var topp 3 sammenlagt i verdenscupen i fjor. Det var to fra sprintlaget før bestemann fra allroundlaget, påpeker Klæbo når Dagbladet gjenforteller Iversens utsagn.

Høsflot Klæbo sikter da til seg selv og Golberg, som var begge var blant de tre beste i verdenscupen i fjor. Klæbo var riktignok en del av allroundlaget forrige vinter, men byttet tilbake til sprintlaget denne sesongen.

- Emil vil egentlig skifte til sprintlaget han også, men det sitter for langt inne. Han har for mye verdighet og tenker at han går ned et hakk ved å bytte til sprintlaget. Men egentlig ville han jo gått opp et nivå, sier Klæbo med et glimt i øyet.

Iversen fnyser av lagkameratens syn på sprintlangrenn kontra distanselangrenn.

- Johannes mener vel at det er større å vinne et sprintrenn i Dresden enn femmila i Holmenkollen. Vi har litt forskjellig preferanser, sier Emil Iversen og smiler.

IKKE ENIG: Johannes Høsflot Klæbo slår tilbake mot Emil Iversens kommentar. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
IKKE ENIG: Johannes Høsflot Klæbo slår tilbake mot Emil Iversens kommentar. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Sprintener Klæbo er flink til å snakke opp sprintlangrenn og øvelsens framtid.

- Det er kulere å vinne sprintrenn. Det er råere og mann mot mann med tette dueller og taktiske element. Hvis jeg må velge mellom å vinne sprint- eller distanserenn, velger jeg sprint, fordi jeg synes det er en kulere øvelse. Samtidig vil jeg være en komplett løper og kunne vinne distanseløp også, påpeker langrennsstjerna fra Byåsen.

- Forvridd syn

Iversen forstår at Klæbo prater opp sprintlangrenn slik han gjør.

- Johannes har nok litt forvridd syn på det, men det er klart når han vinner alle sprintene i fem år på rad, kan han ikke dysse ned sprint, mener Meråker-gutten og påpeker:

Skigutta#1: Langrennsgutta varmer opp til det som kan bli en spennende sesong hvor VM i Tyskland i februar er det store høydepunktet. Under samlinga i Molde fikk Klæbo tyn av sine lagkamerater og Northugs treningsregime imponerer landslagsgutta. Video: Kristoffer Løkås / Øyvind Godø Vis mer

- Det er så klart helt rått det Johannes gjør i sprint. Jeg skulle gjerne vunnet så mange sprintrenn jeg også. Men om jeg får velge mellom sprint og distanseseier, velger jeg å vinne distanserenn.

- Hvis du mener Klæbo er på B-laget, er han da en B-løper?

- Nei. Johannes er den beste langrennsløperen i verden, men velger å være på B-laget, som jeg kaller det. Men det betyr ikke at han er en B-løper. Johannes har vist at han behersker alt, selv om han ikke er best i motbakker, sier Iversen til Dagbladet.

- På sprintlaget har han mer kontroll og får mindre bank på trening. Det passer han kanskje bedre. Det forstår jeg godt, fordi det er mange store, tunge lunger på allroundlaget. Samtidig går det an å gå fort på ski uten å være best i motbakkeløp, påpeker han.

Krogh støtter Iversen

Finn Hågen Krogh - som har vært på allroundlaget før, men nå er en del av sprintlaget - er på sin side ikke uenig med Iversens mantra.

- Jeg skjønner hva Emil mener. Det har vært litt sånn A- og B-inndeling. Det er litt mer interesse og trøkk rundt allroundlaget, selv om Klæbo er på sprintlaget. Langrenn er opprinnelig en distansesport, sier Krogh til Dagbladet.

- HVEM ER DET?: Johannes Høsflot Klæbo har ikke kontroll på hvem de svenske konkurrentene er. Video: Kristoffer Løkås / Øyvind Godø Vis mer

Nossum støtter Klæbo

Enig med Iversen er imidlertid ikke allroundlandslagstrener Eirik Myhr Nossum.

- Haha. Nei, det er jeg på ingen måte enig i. Det er bare Emil som er stor nok i kjeften til å si noe sånt. Det er ganske sidestilt. Det er mange på sprintlaget som vi får glede av i distanserenn også. Så får vi håpe at min gode kollega Arild får glede av Emil i sprinter også, sier Nossum til Dagbladet.

Simen Hegstad Krüger plasserer seg et sted midt imellom i debatten.

- Jeg vil si at allroundlaget er det laget som har størst tradisjoner. Jeg skal ikke si at vi er A-lag og de er B-lag, fordi det er et ekstremt sterkt sprintlag. De er gode, men vi skal være bedre på distanse. Så bør de slå oss i sprint.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer