VANT ENKELT: Russiske Aleksandr Bolsjunov vant 15 kilometeren. Her er han i aksjon i VM. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
VANT ENKELT: Russiske Aleksandr Bolsjunov vant 15 kilometeren. Her er han i aksjon i VM. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Klæbo om innspurten etter å ha blitt knust: - Blir jævelig

Aleksandr Bolsjunov minsket forspranget til Klæbo i verdenscupen.

Aleksandr Bolsjunov viste fram kjempekreftene sine og vant 15 kilometeren i Falun i dag, etter en sekundstrid mot Martin Johnsrud Sundby.

For det skilte lenge bare noen få sekunder mellom duellantene.

Men mot slutten viste russeren at han for dagen var klart best, og vant til slutt med 8,9 sekunder. Didrik Tønseth og Sjur Røthe ble nummer tre og fire.

Johannes Høsflot Klæbo hadde en tung dag og ble nummer 19 - noe som gjør at forspranget til Bolsjunov i verdenscupen bare er på fire små poeng.

- Det blir jævelig, for å bruke et stygt ord, sier Klæbo til NRK om verdenscupavslutningen i Canada.

Mistet forspranget

På gårsdagens sprint leverte Johannes Høsflot Klæbo en maktdemonstrasjon av de sjeldne, da han hentet inn flere løpere på oppløpet og gikk helt til topps på sprinten.

Samtidig fikk han en ledelse på 102 poeng i verdenscupsammendraget til Alexandr Bolsjunov, et verdifullt forsprang før alt skal avgjøres i minitouren i Canada neste helg.

Og Alexandr Bolsjunovs store sjanse til å ta innpå Klæbos ledelse, var å levere et sterkt løp i dag.

- Dette er etappen han er nødt til å ta innpå i sammendraget, mente NRKs Fredrik Aukland.

Russeren hadde også fordelen av å gå sist, slik at han kunne måle seg mot tidene til Klæbo som gikk før ham.

Nå er altså forspranget spist opp.

Avsluttes i Canada

I Quebec neste helg konkurreres det i enda en fristilssprint, i tillegg til 15 kilometer klassisk fellesstart, før en avsluttende jaktstart i fristil over 15 kilometer.

Det er med andre ord ikke helt ulikt det de går i Falun denne helga, men i Quebec gis det bare halve poeng for rennseiere.

I tillegg til de maksimale 150 poengene man kan få for etappeseierne i Canada, gis det 300 poeng til sammenlagtvinneren av minitouren.

Det vil avgjøre om det blir norsk eller russisk jubel denne gangen.