Tour de Ski

Klæbo røper: - Var litt nervøs

Simen Hegstad Krüger gikk en vanvittig etappe opp Alpe Cermis. Johannes Høsflot Kløbo tok sammenlagtseieren i Tour de Ski.

SEIER: Johannes Høsflot Klæbo vant seks etapper i Tour de Ski. Det holdt til sammenlagtseier nummer tre. Foto: NTB
SEIER: Johannes Høsflot Klæbo vant seks etapper i Tour de Ski. Det holdt til sammenlagtseier nummer tre. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

VAL DI FIEMME/OSLO (Dagbladet): Johannes Høsflot Klæbo holdt bra stand opp slalåmbakken i Alpe Cermis, men 25 minutter ut på den siste etappen måtte trønderen slippe.

Simen Hegstad Krüger gikk et vanvittig løp og vant etappen.

- Jeg fryktet å bli spist opp av HC (Hans Christer Holund) på slutten. Da var det ikke mye saft igjen. Jeg føler jeg fikk maks ut av dagen, for Johannes var umulig i sammendraget, sier Krüger til Viaplay.

PALLEN: Johannes Høsflot Kløbo tok sammenlagtseieren. Simen Hegstad Krüger ble nummer to, mens Hans Christer Holund ble nummer tre. Foto: NTB
PALLEN: Johannes Høsflot Kløbo tok sammenlagtseieren. Simen Hegstad Krüger ble nummer to, mens Hans Christer Holund ble nummer tre. Foto: NTB Vis mer

Røper nerver

Klæbo hadde ett minutt og to sekunder til gode på svenske Calle Halfvarsson foran den siste og avgjørende kraftprøven opp slalåmbakken Alpe Cermis. Det forspranget var han aldri i nærheten av å gi fra seg.

- Dette er stort. Denne bakken er seig, og nå har vi kriget i sju dager, så det er godt å være ferdig, sa Klæbo til Viaplay.

- Tour de Ski har vært bortimot så perfekt som den kunne bli. Jeg er supergodt fornøyd også med dagen i dag, fortsatte han.

VIRALT: Et bilde av Johannes Høsflot Klæbo etter 10 kilometeren i Ruka vekker oppsikt. Video: Løkås/Haarstad Vis mer

Klæbo hadde vunnet samtlige seks etapper i årets Tour de Ski foran søndagens avslutning. Verdenscuplederen drømte om å gjøre rent bord, men det skulle vise seg å bli altfor vanskelig.

Til Viaplay røper han også at han var nervøs før start.

- Jeg var litt nervøs, for det var så få folk som kunne sekundere, så jeg var litt usikker på hvordan jeg lå an, sier han.

Trønderen hang med teten inn i slalåmbakken, men falt der tilbake. Trønderen sørget samtidig for å ha sammenlagttoer Halfvarsson trygt bak seg.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer