Sørkoreanske idrettsbarn blir slått brutalt

Klæbo rystet over kompisens historie: - Barna skrek høyt før de ble banket opp av trenerne

I morgen møter norsk-koreanske Magnus Kim kompisen Johannes Høsflot Klæbo i duell på OL-sprinten i Pyeongchang. I sju år har de levd med den samme treningskulturen i Norge. Men slik har det ikke alltid vært.

RYSTET: Johannes Høsflot Klæbo synes det er ekkelt å høre hvordan mange idrettsbarn blir behandlet i Sør-Korea. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
RYSTET: Johannes Høsflot Klæbo synes det er ekkelt å høre hvordan mange idrettsbarn blir behandlet i Sør-Korea. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

PYEONGCHANG (Dagbladet): Treneren står og roper høyt til de unge og håpefulle idrettsbarna. Stygge ord som ikke egner seg på trykk runger gjennom skøytehallen.

Det stilles enorme krav til de unge idrettstalentene. Rundetidene må være lave nok. Den som ikke klarer det, får kjenne trenerens piske.

Ei sørkoreansk jente går runden litt for sakte. Konsekvensene er brutale. Treneren går bestemt mot henne. Så skjer det som ikke skal skje, men som dessverre skjer altfor ofte i dette idrettsmiljøet.

Jenta blir slått brutalt, hardt og stygt av treneren med lærkalosjene på skøytene. Skrikene er fryktelige å høre på.

En del av denne gruppa er norsk-koreanske Magnus Bøe (19), som i dag er et av verdens største langrennstalenter, mer kjent under artistnavnet Magnus Kim. Overfor Dagbladet forteller han historien fra skøytemiljøet som er beskrevet ovenfor.

Når langrennstalentet – som noen år senere skal vinne ungdoms-OL og kjempe om gullene med to år eldre Johannes Høsflot Klæbo i junior-VM i 2016 – kommer hjem og forteller hva som faktisk skjer i skøytehallen, får hans mor nok.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer