Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Klæbo-seier etter spurtdramatikk

Måtte avgjøres på målfoto.

VANT: Johannes Høsflot Klæbo stakk av med seieren. Her fra gårsdagens 15 kilometer. Foto: THE CANADIAN PRESS/Jacques Boissinot / NTB Scanpix
VANT: Johannes Høsflot Klæbo stakk av med seieren. Her fra gårsdagens 15 kilometer. Foto: THE CANADIAN PRESS/Jacques Boissinot / NTB Scanpix Vis mer

QUEBEC / OSLO (Dagbladet): Johannes Høsflot Klæbo hadde mer enn 20 sekunder ned til Niklas Dyrhaug og kanadiske Alex Harvey da minitouren i Canada i dag skulle avgjøres.

Men før langrennstalentet hadde kommet seg forbi femkilometersmerket, var forspranget spist opp.

Harvey, Dyrhaug og Klæbo lå alene i tet, mens det jagende feltet var drøye halvminuttet bak etter tolv kilometer.

Spenning til siste slutt

De tre fulgte hverandre tett, og Harvey forsøkte å kvitte seg med resten. Kanadieren forsøkte seg på et lite rykk etter 13 kilometer, men Klæbo hang på i ryggen på ham i motbakken. Men Dyrhaug var langt fra sliten.

Han snek seg foran, og holdt Harvey mellom seg og Klæbo før de nærmet seg oppløpet.

Dessverre holdt det ikke for Dyrhaug. De tre lå ved siden av hverandre på oppløpet, og en spurtkamp måtte til for å finne vinneren av dagens jaktstart.

Harvey lå som nummer tre da de kom inn på oppløpet, men snek seg forbi Dyrhaug. Alle tre strakk fram foten ved mållinja, og det ble så tett at vinneren måtte kåres på målfoto.

- Har du sett en spurt med tre mann som har vært såpass jevn? ropte NRKs kommentatorer da man ventet på avgjørelsen.

Stivnet

Etter målgang var det en litt skuffa Niklas Dyrhaug som møtte NRK, etter den svært spennende spurtkampen.

- Jeg hadde en plan om å prøve å gå på en litt lenger spurt. Det gikk nesten. Jeg blir fornøyd etterhvert med å ha blitt nummer tre, men nå er jeg skuffa, sa Dyrhaug til kanalen.

- Jeg har aldri vært med på en så jevn duell. Jeg gikk mot verdens beste sprintere, så jeg måtte prøve på noe lurt. Det gikk nesten.

Klæbo kunne røpe at han var stiv på den siste runden, og at han merka at han var sliten.

- Jeg var så stiv. Nå er jeg glad det er ferdig, sa unggutten til NRK.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media