Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Langrennsstjernenes RBK-forelskelse

Klæbo sier nei til Northugs Bendtner-tilbud: - Jeg prioriterer det jeg synes er gøy

Interessen rundt Rosenborg er i stadig økning, deriblant hos norske langrennsstjerner og danskene - som i tillegg har fått øynene opp for norske skiløpere.

GLAD I ROSENBORG: Petter Northug og Johannes Høsflot Klæbo nyter begge favorittklubben Rosenborgs suksess, men Klæbo vil ikke nyte livet på byen.  Foto:  Bjørn Langsem / Dagbladet
GLAD I ROSENBORG: Petter Northug og Johannes Høsflot Klæbo nyter begge favorittklubben Rosenborgs suksess, men Klæbo vil ikke nyte livet på byen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): En rekke celebre gjester tok turen til Lerkendal for å se storkampen mellom Rosenborg og Molde, som trønderne vant 2-1. Blant annet var landslagssjef Lars Lagerbäck på plass, mens Marek Sapara var tilbake på sin forhenværende hjemmebane.

Også danskenes øyne var rettet mot Lerkendal for å følge det store kommersielle trekkplasteret: Nicklas Bendtner. Selv de norske langrennsstjernene, som i den danske storavisa BT plutselig vies oppmerksomhet for sin lettkledde fremtoning, strømmer til Lerkendal for å se Bendtner på favorittlaget deres.

Petter Northug, Johannes Høsflot Klæbo og Emil Iversen er blant langrennssportens mange trøndere og Rosenborg-supportere.

- Bendtner gjør at det er ekstra stas å dra på Lerkendal. Jeg satser på at han blir et friskt pust og gjør det veldig bra framover, sier Klæbo til Dagbladet.

- Det er veldig mange RBK-supportere på laget, og det blir nok ikke noe mindre interesse nå, mener Iversen, som selv skal for Varden i 6. divisjon i vår.

GOD START: Nicklas Bendtner har så langt bare vært med på seirer i tellende Rosenborg-kamper.  Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
GOD START: Nicklas Bendtner har så langt bare vært med på seirer i tellende Rosenborg-kamper.  Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

- Det er bra trening, men ikke noe jeg holder på med utover høsten. Jeg er sentral midtbanespiller, som springer og strør pasninger, men scorer ikke mange mål, sier Iversen til Dagbladet.

Northugs Bendtner-analyse

Northug spiller på sin side for Mosvik. Også han applauderer Bendtners ankomst.

- Bendtner kommer inn i et hardtarbeidende og strukturert Rosenborg, som vil passe ham bra. At han kommer inn som dansk sammen med Mike Jensen og de vi har hatt her før, tror jeg er positivt, sa Northug etter sprinten i Drammen.

- Hvis Bendtner er motivert, har jeg vanskelig for å se at forsvarsrekka i Kristiansund klarer å holde unna. Alt avhenger av motivasjonen hans, mener Mosvik-ekspressen.

Den danske stjernespissen, som står med to mål og ett selvmål på tre seriekamper, har hatt et rykte på seg for å være en urokråke og festløve. Det har Northug fått med seg.

HAR TROA: Petter Northug tror Nicklas Bendtner vil bli en suksess i RBK-trøya.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
HAR TROA: Petter Northug tror Nicklas Bendtner vil bli en suksess i RBK-trøya.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Vi har ikke de samme nattlige tilbudene i Trondheim som der han har vært før. Jeg tror det blir litt trist for Bendtner, men jeg håper jeg kan guide ham litt rundt, varslet Northug før sesongen.

Klæbos svar til Northug

De turene vil ikke Johannes Høsflot Klæbo (20) bli med på.

- Jeg må holde fortet hjemme og skal ikke bli med på de turene der. Jeg er vel ikke gammel nok til å komme inn på de plassene heller, sier Klæbo til Dagbladet.

- Det handler om å prioritere det som er artig. For min del er det andre ting jeg synes er artigere, forklarer unggutten.

Mosvik-ekspressen støtter stjerneskuddets prioritering.

- Det tror jeg Johannes gjør rett i. Han er jo ikke gammel nok til å komme inn uansett. Der ville vi ha fått et problem, sier Northug til Dagbladet.

Iversen er enig i det.

- Det er forståelig. Bendtner og Northug blir for lav på rangstigen til Klæbo. Han klarer seg fint uten dem. De er nok begge redde for å havne i skyggen av Klæbo. Men han er skiløper og er ikke så mye på byen. Han får ta det etter karrieren, sier Iversen og smiler lurt.

Northugs råd til Klæbo

Der Fredrik Midtsjø herjet på midtbanen til Rosenborg mot Molde og spås en lysende framtid, er den fotballinteresserte langrennsløperen Klæbo det største talentet i sin idrett.

- Jeg tror Johannes vil ta nye steg i distanse. Sprintkvalitetene har han allerede. Da er han en som kan vinne verdenscupen sammenlagt allerede neste år, mener Northug.

- Hvilke råd vil du gi ham, du som har vært i samme situasjon selv?

- Mitt beste råd er å ha tiltro til det han gjør nå og ikke gjøre så mange endringer. Så vil utviklingen komme naturlig når han blir ett år eldre og sterkere, anbefaler Northug.

Også Iversen hyller supertalentet.

- Klæbo er det største langrennstalentet vi har sett gjennom tidene. Han er en jordnær fyr som vet hva han gjør. Johannes blir nok en ekstrem sterk konkurrent de neste ti årene. Han er som inspirerer og som jeg vil ha i bakhodet når jeg trener, forteller Meråker-gutten.

- Vi får rådføre hverandre. Jeg kom jo litt fra intet jeg også i fjor, så jeg har nok noen tips. Så håper jeg å få noen tilbake.

Avliver Bendtner-myten

Når det gjelder Bendtners rykte om å være glad i utelivet, er for øvrig det en myte, ifølge Rosenborg-leiren.

- Han er en livsglad fyr, som bare er glad og sprer glede. Nicklas er en veldig fin fyr, som er enestående for miljøet, sa Mushaga Bakenga til Dagbladet tidligere i uka.

- Du må ikke tro på alt du leser, supplerte RBK-trener Kåre Ingebrigtsen.

- Nicklas har kommet inn i en familie og har virkelig funnet gleden ved fotballen her. Det er det han er opptatt av, sa Pål André Helland.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media