Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Verdenscupavslutning langrenn Quebec

Klæbo sikret seg sammenlagt­seieren i sprintcupen som tidenes yngste

Men ingen seier på dagens sprint.

TRIUMF: Johannes Høsflot Klæbo vant sammenlagtseieren i sprintcupen. 
TRIUMF: Johannes Høsflot Klæbo vant sammenlagtseieren i sprintcupen.  Vis mer

QUEBEC (Dagbladet): Det store spenningsmomentet før kveldens sprintløp i Quebec, var hvorvidt Maiken Caspersen Falla og Johannes Høsflot Klæbo kunne sikre seg sammenlagtseirene i sprintcupen.

De triumfene var aldri i fare.

Begge tok seg videre til semifinaler uten problemer, og dermed var det ingen som kunne ta dem igjen.

Nilsson for sterk

Tross en masete semifinale hvor ingenting stemte for Falla, tok hun seg videre på tid da det gikk altfor sakte i det andre heatet.

Ingvild Flugstas Østberg hadde et uhell i den siste bakken, og Marit Bjørgen hadde ikke det samme trykket i spurte som hun hadde i Lahti for to uker siden.

Heidi Weng viste god form, og vant både kvartfinalen og semifinalen, men i finalen var hun uheldig og ødela staven sin.

Det ble i stedet en duell mellom Stina Nilsson og Falla, og i dag fikk svensken sin revansje etter fallet på VM-sprinten.

Andreplass

Heller ikke for Klæbo ble det noen enkel reise i semifinalen. Finn Hågen Krogh satte høy fart i tet, og stortalentet klarte ikke å ta seg forbi italienske Pellegrino som tok sprint-gullet for noen uker siden.

I den andre semifinalen var farta for høy, og Klæbo måtte takke for seg.

I finalen var det Krogh som var Norges sterkeste kort, men som på femmila i Lahti var det Alex Harvey som var den sterkeste.

Han vant foran hjemmepublikummet i Quebec, og unnet seg en seiersrunde etter målgang.

Falla

Maiken Caspersen Falla sikret seg mer eller mindre seieren i sprintcupen allerede da hun gikk inn til nest beste prologtid på sprinten i Canada i kveld.

Men den dobbelte verdensmesteren nøyde seg ikke med det etter skuffelsen hun hadde i Drammen. Da røyk hun ut av prologen og ga med det Stina Nilsson sjansen til å nappe sammenlagtseieren fra henne.

Falla trengte bare å bli minst nummer 22 i dag for å vinne totalt.

Avsluttes søndag

I herreklassen var utgangspunktet omtrent det samme for Johannes Høsflot Klæbo. Med minst 18. plass ville han sikre seg sammenlagtseieren som tidenes yngste sprintcupvinner.

Klæbo viste fryktinngytende form da han vant prologen med over 3.5 sekunder, og satte to streker under supersesongen sin da kvartfinalene begynte selv om det ikke holdt helt inn.

Sprinten avsluttet sesongen på den korteste distansen, men markerte samtidig åpningen på den avsluttende minitouren i verdenscupen.

Vinnerne av dagens sprinter får med seg 30 bonussekunder inn i morgendagens klassiske fellesstarter i byparken Plains of Abraham i Quebec.

Sammenlagtvinneren kåres etter jaktstart i fristil søndag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media