Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Klæbo slo knockout på russerne

Klæbo fikk også med seg verdifulle bonussekunder på 15 kilometer klassisk under Tour de Ski.

STERKEST: Johannes Høsflot Klæbo slo de russiske rivalene i spurten. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
STERKEST: Johannes Høsflot Klæbo slo de russiske rivalene i spurten. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

VAL DI FIEMME/OSLO (Dagbladet): Det var 15 kilometer fellesstart på programmet for herrene, hvor håpet for Johannes Høsflot Klæbo var å knappe innpå Alexandr Bolsjunovs ledelse på 26 sekunder og Sergej Ustjugovs 16 sekunder på klassisk-øvelsen.

Det var et samlet felt helt fram til den siste runden, hvor alle de store kanonene var med. Det var tydelig at ingen ønsket å bruke unødvendige krefter på etappen.

Halvannen kilometer fra mål satte russerne opp tempoet i front, men Klæbo hang på sammen med Sjur Røthe og Hans Christer Holund med flere.

Ustjugov fikk noen meter før den siste utforbakken, men klarte ikke å holde på forspranget. Til slutt sto det mellom de tre beste i sammendraget: Ustjugov, Klæbo og Bolsjunov.

Klæbo viste hvem som var best på spurten og slo knockout på rivalene. Ustjugov ble nummer to og Bolsjunov nummer tre.

- Jeg smiler litt mer i dag iallfall. Som jeg sa i går så skal jeg gjøre det jeg kan for å ta dag for dag. I dag var iallfall en veldig bra dag, sier Klæbo til NRK.

- Jeg hadde en kjempedag i dag og det er godt å ta med seg. Jeg kjente med en gang at dette kunne bli en artig dag, sier han videre.

Det var knyttet spenning til den samme bakken som Therese Johaug falt i tidligere i dag, men det skjedde ikke noen dramatiske hendelser i utforkjøringen.

UTESTENGT: AT Russland nå er utestengt fra internasjonale mesterskap i fire år, betyr verken at russiske idrettsstjerner eller russiske landslag forsvinner fra sportssendingene på TV-skjermen din, sier kommentator Esten O. Sæther. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Fikk hjelp

Ved 8,3 kilometer ble det delt ut bonussekunder som er tellende i sammendraget. 15 sekunder gikk til Klæbo, 12 til Sjur Røthe og 10 til Simen Hegstad Krüger.

Dermed fikk Klæbo norsk hjelp i sammendraget, ved at de to nordmennene la seg mellom ham og Bolsjunov, som ble nummer fire og fikk 8 sekunder, mens Ustjugov bare fikk med seg 2 sekunder.

- Strålende norsk laginnsats, mente NRKs Torgeir Bjørn.

Klæbo tok dermed innpå sju sekunder på Bolsjunov og 13 sekunder på Ustjugov.

Hans Christer Holund (6), Andrej Larkov (5), Dario Cologna (4), Iivo Niskanen (3) og Calle halfvarsson (1) tok de øvrige sekundene.

Mer optimist

Før den femte Tour de Ski-etappen virket Johannes Høsflot Klæbo mer optimistisk når det gjaldt sammendraget, enn det han har vært de siste dagene da han avskrev muligheten for seier.

Klæbo sa blant annet at han hadde «bommet litt» ved å tenke for mye på det som skal skje på slutten av Touren, som avgjøres førstkommende søndag.

- Skal jeg være helt ærlig så har jeg lagt bort alt som skal skje senere. Jeg skal kun tenke på det som skjer i dag. Jeg prøver å ikke tenke sekunder, men bare ta dag for dag, sa Klæbo før start.

I dag var det 15 kilometer fellesstart på programmet, hvor håpet var å knappe innpå Alexandr Bolsjunovs ledelse på 26 sekunder og Sergej Ustjugovs forsprang på 16 sekunder i klassisk-øvelsen.

Det oppnådde han. Nå er det 18 poeng mellom Bolsjunov og Klæbo i Tour-sammendraget før sprinten lørdag og den avgjørende etappen opp «monsterbakken» søndag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media