Klæbo snur - avslutter logostriden

- Jeg mener det jeg har ment hele tiden i denne saken.

TAUS: Johannes Høsflot Klæbo ville ikke svare om sponsorbråket rundt Viaplay. Video: Løkås / Særsland. Reporter: Haarstad. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

LILLEHAMMER/OSLO (Dagbladet): Norges Skiforbund og Johannes Høsflot Klæbo er enige om at de skal avslutte striden som har pågått siden det ble klart at Klæbo nektet å ha Viaplay-logo på konkurransedrakten.

Det melder skiforbundet i en pressemelding.

- Johannes har sagt hva han mener om det å inngå en kommersiell avtale med en innholdsleverandør innen media, det vil si avtalen mellom Viaplay og Skiforbundet langrenn. Dette har vært viktig for Johannes og det har jeg respekt for, sier langrennssjef Espen Bjervig.

- Johannes og Skiforbundet har ikke samme synspunkt på denne saken, men jeg er glad for at vi likevel er enige om hvordan vi skal forholde oss til dette fremover, sier Bjervig videre.

Klæbo kommer dermed til å stille med Viaplay-logo i helgas øvelser på Lillehammer.

- Viktig debatt

- For meg har det vært viktig å formidle min bekymring i forhold til troverdighet og uavhengighet ved at en innholdsaktør og rettighetsinnehaver som Viaplay også inngår en kommersiell sponsoravtale. Jeg mener det jeg har ment hele tiden i denne saken. Samtidig har jeg nå sagt ja til å eksponere Viaplay-reklamen på konkurransedrakten, sier Johannes Høsflot Klæbo i pressemeldingen.

- Og selv om jeg nå ikke kommer til å føre denne debatten videre, så er det en viktig debatt – og vi har sett et mangfold av meninger og ståsteder rundt saken. Jeg har i alle fall oppnådd å sette saken på dagsorden – samt vist hvor jeg står i denne saken, sier han videre.

Klæbo med team oppgir at de ikke vil svare på flere spørsmål rundt denne saken.

God dialog

Espen Bjervig kjenner ikke igjen at det skal være et «kaldt forhold» mellom partene.

- Jeg og Johannes og folk rundt ham har hatt tett dialog. Vi er enige om at vi er uenige om den avtalen vi har med Viaplay, men nå er vi ferdigdebattert, går skirenn og lar den saken ligge, sier Bjervig til Dagbladet.

- Hvordan er forholdet mellom Klæbo og Skiforbundet nå?

- Jeg ser at mange skriver det er anstrengt, men jeg og Johannes prater veldig godt sammen vi, så det er ikke noen utfordring det. Vi er uenige om sak, men det betyr ikke at vi ikke kan prate sammen.

På spørsmål hvordan det har vært å forholde seg til denne saken i en OL-sesong, svarer Bjervig:

- Det har selvfølgelig vært litt støy rundt det, men vi har hatt god dialog og er veldig glade for at vi har løst det nå, og nå skal vi fokusere på skirennene vi har.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer