Johannes Høsflot Klæbo ble slått av Federico Pellegrino

Klæbo spurtslått av Pellegrino

Sprint i Dresden.

KLEM: Federico Pellegrino får en klem av Johannes Høsflot Klæbo, som denne gangen måtte nøye seg med 2. plass. FOTO: BILDBYRÅN NORWAY
KLEM: Federico Pellegrino får en klem av Johannes Høsflot Klæbo, som denne gangen måtte nøye seg med 2. plass. FOTO: BILDBYRÅN NORWAYVis mer

(Dagbladet): Johannes Høsflot Klæbo har vært i fryktinngytende form denne sesongen, og har raskt etablert seg som verdens kanskje aller beste langrennsløper.

Når trønderen stiller til start er han blant favorittene, og da spesielt i sprint. Høsflot Klæbo er lynrask, og måtte tåle å være favoritt da det var sprint i Dresden lørdag.

I prologen måtte han se seg slått av franske Lucas Chanavat, som gikk aller raskeste, men både i kvartfinalen og semifinalen slo nordmannen tilbake. Klæbo vant begge heatene sine, og gjennom å gå aggressivt til fra start tok han seg til finalen. Dit fikk han også med seg Even Northug.​ Fredrik Riseth, Kasper Stadaas og Pål Trøan Aune røk ut i semifinalen.

Spurtslått

Dessverre for Northug brakk han staven før finalen var skikkelig i gang, og dermed var det opp til Klæbo å sikre norsk seier.

Nok en gang gikk han tøft fra start, men han fikk kamp fra Chanavat og Federico Pellegrino.

Italieneren gikk skikkelig til og Klæbo måtte ta opp jakten fra andreposisjon. Nordmannen klarte aldri å hente inn Pellegrino, som var strålende fornøyd med å endelig ha overmannet Klæbo.

- Jeg begynner å bli gammel nå, men Klæbo er en fin fyr og lot meg gå på. Jeg tror han kunne stoppet meg, sa Pellegrino i et NRK-sendt intervju etter løpet.

21-åringen har tatt sju verdenscupseire denne sesongen, men denne gangen måtte han se seg slått.

Svensk dominans

De norske kvinnene hadde ingen stor dag i Dresden. Mange av de befant seg i NM-løypene på Gåsbu, og da Mari Eide falt i kvartfinalen, var det klart at ingen norske tok seg til semifinalen i den tyske byen.

Der var svenskene langt sterkere, og nabolandet stilte med fire løpere i finalen.

Forhåndsfavoritt Stina Nilsson falt i finalen, men det var likevel en svensk dame som gikk til topps til slutt. Hanna Falk var sterkest i spurten, og kunne strekke hendene i været.