Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Klæbo-triumf - herjet med konkurrentene

Johannes Høsflot Klæbo virket uhyre sterk i sprinten i Lenzerheide.

LEKTE: Johannes Høsflot Klæbo herjet med konkurrentene gjennom hele sprinten i Lenzerheide.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
LEKTE: Johannes Høsflot Klæbo herjet med konkurrentene gjennom hele sprinten i Lenzerheide. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Det så lekende lett ut da Klæbo i kvartfinalen brukte minimalt med krefter og slik bare fortsatte han resten av dagen.

Bare Federico Pellegrino virket å være i nærheten av å kunne utfordre Klæbo på dagens sprint på et lynraskt oppløp.

I finalen var det søndagstur på den førsterunden, hvor ingen ønsket å sette opp farten. Klæbo fikk en perfekt posisjon ned den siste nedoverkjøringen og satte inn spurten, som ingen kunne følge.

- Han er en sprintgud fra Byåsen. Styrer dette akkurat som han vil, sier TV 2-kommentator Marius Skjelbæk.

- Han har en fantastisk balanse og teknikk. Da skaper han en fart ingen er i nærheten av, roser Petter Northug i samme sending.

Dermed har Klæbo tatt over ledelsen i Tour de Ski-sammendraget med de 60 bonussekundene han fikk med seg på dagens etappe.

- Det var en virkelig bra dag, og atmosfæren rundt løpet var god. Det var fantastisk å delta her, og jeg er veldig fornøyd med seieren, sa Klæbo etter etappeseieren.

Federico Pellegrino tok andreplass, mens Richard Jouve ble nummer tre. Pål Golberg var andre nordmann i finalen, men endte til slutt på sjetteplass.

Rå semifinale

Det blir litt av et semifinaleheat for gutta i den første semifinalen. Johannes Høsflot Klæbo og Erik Valnes møter Sergej Ustjugov, Aleksandr Bolsjunov, Federico Pellegrino og Renaud Jay.

Klæbo viste igjen hvilken eminent skitekniker og taktiker han er i semien. Trønderen ledet ikke før neste siste sving hvor han tok innersvingen på resten av feltet og enkelt tok seg til finale foran Pellegrino.

- Han ser sharp. Han er direkte og vet hva han vil. Han vet det er en viktig dag for tour-sammendraget, sier Petter Northug etter semifinalen.

Pål Golberg og Martin Løwstrøm Nyenget møtte Johan Häggström, Gleb Retivykh, Jovian Hediger og Richard Jouve i den andre semifinalen.

Takket være Golberg og Retivykh gikk det forrykende i den andre semifinalen. Begge ble spurtet ned av en voldsom avslutning av Richard Jouve, men de gikk likevel videre sammen med Johan Häggström.

Dermed ble det ingen finale for Erik Valnes og Aleksandr Bolsjunov, og ei heller Ustjugov som endte sist i sin semifinale. Det siste er godt nytt for de andre sammenlagtkandidatene.

Tungt for Iversen

Det gikk langt tyngre for Emil Iversen som ikke var i nærheten av å henge med i sin kvartfinale og havnet langt bak Valnes og Ustjugov.

Iversen endte på femteplass og sist i heatet sitt og taper dermed mye tid til de andre sammenlagthåpene.

- Han vet selv at han burde vært i semifinalen. Om Ustjugov og Klæbo går til finalen taper han for mange bonussekunder, sier Petter Northug hos TV 2.