Bolsjunov vant norsk-russisk thriller i Falun

Klæbo trolig ute av laget på VM-distanse

Det var tre nordmenn blant de fire beste på 15 kilometer fristil i Falun, men ingen kunne slå Aleksandr Bolsjunov. Johannes Høsflot Klæbo kopierte sin beste plassering på distansen med 7. plass i verdenscupcomebacket, men går likevel langt i å utelukke seg selv fra denne VM-distansen.

BEST IGJEN: Aleksandr Bolsjunov. Foto: Fredrik Sandberg/TT via AP
BEST IGJEN: Aleksandr Bolsjunov. Foto: Fredrik Sandberg/TT via AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Alles øyne var rettet mot Aleksandr Bolsjunov etter raseriutbruddet, sklitaklingen og forsøket på å slå Joni Mäki med staven etter herrestafetten i Lahti forrige helg, som endte med at russeren ble politianmeldt.

Mäki måtte til røntgenundersøkelse etter sammenstøtet med Bolsjunov forrige helg, men ingen brudd ble funnet, fikk Dagbladet opplyst av den finske langrennsledelsen tidligere denne uka. Finnen gikk ut først i dag, men havnet raskt i skyggen av sin russiske uvenn.

Bolsjunov svarte på sin side med å levere et monsterløp på dagens 15 kilometer intervallstart i fristil i Falun.

Thriller

Bolsjunov knuste Johannes Høsflot Klæbo, Sergej Ustjugov og alle som startet før ham, men bak ham fulgte tre nordmenn som jaktet Bolsjunovs ledertid i en norsk-russisk thriller i Sverige:

Sjur Røthe, Simen Hegstad Krüger og Hans Christer Holund holdt russeren på pinebenken til siste meter.

Krüger var sterkest av de norske, men måtte til slutt se seg slått med 1,8 sekunder av Bolsjunov. Røthe slo Holund i kampen om 3.-plassen, drøyt 20 sekunder bak Bolsjunov og Krüger. Dermed fulgte det tre nordmenn bak seierherren Bolsjunov.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer