Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svensk begeistring etter Klæbo-seier: - Han er i en egen divisjon

Klæbo utklasset verdenseliten. Rival disket

Johannes Høsflot Klæbo smadret verdens beste langrennsløpere på sprinten i Finland. Dermed vant Klæbo sin niende strake sprintseier i verdenscupen.

SPORTSNYHETENE: Klæbo var - akkurat som for to år siden - i en helt egen klasse da han smadret rivalene i den siste bakken og viste at det berømte og beryktede «Klæbo-klyvet» trolig er bedre og mer effektivt enn noen gang. Video: NRK Vis mer

RUKA (Dagbladet): Johannes Høsflot Klæbo (23) vant verdenscupåpningen i sprinten i Ruka.

Klæbo var - akkurat som for to år siden - i en helt egen klasse da han smadret rivalene i den siste bakken og viste at det berømte og beryktede «Klæbo-klyvet» trolig er bedre og mer effektivt enn noen gang.

- Han er i en egen divisjon. Det finnes ingen som kan gå så raskt som ham. Klæbo er verdens beste langrennsløper, ropte SVTs langrennsekspert Anders Blomquist direkte på svensk TV.

I mål vant Klæbo med overlegne 4,17 sekunder på de 1,4 kilometerne.

- Dete er en fantastisk start på sesongen, sier Klæbo i arrangørintervjuet etter triumfen.

Pål Golberg tok en råsterk 2. plass på stedet hvor han har så mange gode erfaringer og har vunnet tidligere.

- VAR DET SKUMMELT?: Johannes Høsflot Klæbo har tidligere sagt at det verste med å vinne er å måtte snakke engelsk. Og resten av langrennsgutta passer på å tyne han litt for det. Han tok bronse under sprinten i Lahti, og måtte gjøre en pressekonferanse på engelsk. Reporter: Øyvind Godø / Video: Lise Rafaelsen / Dagbladet Vis mer

Franske Richard Jouve kapret 3.-plassen.

Klæbos største rivaler i sammendraget, Aleksandr Bolsjunov og Emil Iversen, kom også til finalen, men var sjanseløse mot Klæbo i den siste bakken og ble nr. 4 og 5.

Svenske Oskar Svensson endte sist i finalen.

Unik rekke

Klæbo fikk en kronglete start på forrige sesong da han ga bort seieren til Aleksandr Bolsjunov på oppløpet her i Ruka - og dernest havnet på 11. plass etter stavbrudd i sprinten på Lillehammer.

Etter det var dette Klæbos resultatrekke i sprintrenn i verdenscupen: 1-1-1-1-1-1-1-1-1.

Trønderen har nå ni strake sprintseiere i verdenscupen i tillegg til VM-triumfen på sportens korteste distanse i Seefeld.

Disk og drama

Beitostølen-vinner Eirik Valnes knakk staven i kvartfinalen. Han kjempet seg likevel opp til en heroisk 3. plass, men det holdt ikke til å gå videre på tid.

Sergej Ustjugov ble disket i den første kvartfinalen grunnet to gule kort, den siste forårsaket av tyvstart. Dermed tapte Ustjugov viktige sekunder i sammendraget.

Hjemmehåpet Iivo Niskanen, som har vist monsterform i oppkjøringen, røk hårfint ut i kvartfinalen, i likhet med allsidige Sindre Bjørnestad Skar. I morgen er Niskanen storfavoritt på 15 kilometer klassisk.

Det var det flere sammenlagthåp som tapte mye i dag. Kapasitetsgutta Hans Christer Holund, Sjur Røthe, Simen Hegstad Krüger, Martin Johnsrud Sundby og Didrik Tønseth ble alle utslått av prologen.

De har dermed en jobb å gjøre for å hente inn det tapte i sammendraget på de to gjenstående distansene i minitouren i Ruka, altså 15 kilometer intervallstart i klassisk lørdag og jaktstart 15 kilometer fristil søndag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media