Johannes Høsflot Klæbo vant sprinten i Lillehammer

Klæbo utsatt for russisk taktikkeri i finalen: - Det er brutalt

- De prøvde seg på ham, sier sprinttrener Arild Monsen.

HOLDT IKKE: Johannes Høstflot Klæbo kunne bukke over mål etter å ha stått imot et formidabelt russisk kjør i sprintfinalen i Lillehammer i dag. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
HOLDT IKKE: Johannes Høstflot Klæbo kunne bukke over mål etter å ha stått imot et formidabelt russisk kjør i sprintfinalen i Lillehammer i dag. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

LILLEHAMMER (Dagbladet): Etter forrige helgs vanvittige sprintoppvisning i Kuusamo, tok russerne taktiske grep på lørdagens sprint i Lillehammer.

Sergej Ustjugov og supertalentet Aleksander Bolsjunov dro til med lagtempo i et forsøk på å knekke Klæbo.

- Ja, de gjorde det. De prøvde seg på ham, altså. Det var en voldsom finale, og du så jo hva Emil og Sondre hadde å stille opp. De er ikke dårlige dem heller, men de ble jo helt knust, sier sprintlandslagstrener Arild Monsen til Dagbladet.

- Målet mitt var å gå maksimalt fra start og ikke vente på noen, bekrefter Bolsjunov selv på pressekonferansen etter rennet.

Ikke gratis

Den unge russeren fosset ifra og kjørte opp et tempo bare Klæbo, Ustjugov og Calle Halfvarsson klarte å følge. Emil Iversen og Sondre Turvoll Fossli så bare snøføyka etter de fire i front.

Det var Klæbo som var målet for den voldsomme russiske åpningsfarta.

- Det så ut som om han skulle få skikkelig kamp, og at de skulle knekke ham med den høye farten, så han fikk ikke dette gratis, sier Monsen.

Også Klæbo ble tatt litt på senga av den russiske lagtaktikken i finalen.

- Jeg var egentlig forberedt på at det skulle gå ganske rolig, eller mellomrolig, i finalen. Jeg var usikker på om noen kom til å dra til så tidlig som det ble gjort i dag, sier Klæbo til Dagbladet.

Ble glad

I Kuusamo forlot Klæbo konkurrentene ned den første bakken etter start, og siden så ingen noe til ham før de sto på seierspallen. I dag overtok Ustjugov drajobben fra Bolsjunov halvveis inn i sprinten, uten at de klarte å riste av seg Klæbo av den grunn.

Selv om Klæbo ikke var forberedt, var det bare en fordel for ham at farten var høy fra start.

- Jeg ble glad da Bolsjunov dro til allerede i den første bakken, det syns jeg var greit, men det er jo brutalt da. De bytter jo bare på, og så drar han andre til. Jeg hadde mer enn nok med å henge med, for jeg syns det gikk fort, smiler Klæbo.

Trøsten får være at det var tyngre for alle de andre i finalefeltet.

- Jeg hadde ingen sjanse. Jeg måtte jobbe så hardt med å henge med fra start at jeg ikke hadde igjen noen krefter til den siste bakken, sier Calle Halfvarsson til Dagbladet.

Har en seierstaktikk

Svensken mente sist helg at han hadde trengt en scooter for å slå Klæbo i sprinten. Han var nærmere i dag, men denne gangen var Halfvarsson forberedt på at det kom til å gå fort i finalen.

- Klæbo har jo sin seierstaktikk som går bra for ham, så det ville vært rart om han ikke fortsatte å kjøre den videre. Men nå virker det som om han har klart å lure i gang russerne med det der også, sier han.

- Hvordan skal man slå Klæbo framover?

- Jeg tror ikke han er helt umulig å slå på et oppløp eller i en spurt, men å gå fra Klæbo, det er nok litt for tøft akkurat nå.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer