Federico Pellegrino om Johannes Høsflot Klæbo

Klæbo vant med «handikap». Frustrerer verdensmesteren:
- Han kan ødelegge sporten

Finnene og russerne er mektig imponert over Johannes Høsflot Klæbo, mens den italienske sprintverdensmesteren Federico Pellegrino frykter at 21-åringen vil ødelegge all spenning i framtiden.

DEN STORE FRYKTER: Federico Pellegrino frykter at Johannes Høsflot Klæbo kommer til å fortsette å utvikle seg og bli så suveren at alle andre blir sjanseløse i sprint. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
DEN STORE FRYKTER: Federico Pellegrino frykter at Johannes Høsflot Klæbo kommer til å fortsette å utvikle seg og bli så suveren at alle andre blir sjanseløse i sprint. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Se for deg å starte et verdenscuprenn i 15 kilometer klassisk, hvor du må gå helt alene i et renn hvor du presset deg dobbelt så hardt som konkurrentene dagen før og realiteten startet med et «handikap».

Det gjorde 21 år gamle Johannes Høsflot Klæbo før han vant sitt første verdenscuprenn i et intervallstartrenn på lørdag. Hovedutfordrerne Didrik Tønseth, Iivo Niskanen og Martin Johnsrud Sundby gikk henholdsvis ett, to og to heat på fredagens sprint, mens Klæbo gikk hele fire.

Langrennsvidunderet vant sprintfinalen på en av tidenes mest overlegne måter, og de påfølgende seiersintervjuene gjorde at Klæbo fikk betydelig kortere restitusjonstid før 15-kilometeren i klassisk.

21-åringens konkurrenter skulle på papiret ha et konkurransefortrinn sammenliknet med Klæbo på lørdagens 15 kilometer, uten at det hjalp nevneverdig.

Finsk begeistring

Dessuten gikk Klæbo hele løpet alene, mens andremann Didrik Tønseth gikk sammen med råsterke Jevgenij Belov gjennom store deler av løpet. Stortalentets seier på lørdag var helt eventyrlig. Det finske hjemmepublikummet måpte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer