Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Idrettsgallaen 2018: Klæbos Northug-hyllest

Klæbo vant pris - og kom med Northug-hyllest

Og slik svarer Petter Northug.

ÅREST GJENNOMBRUDD: Johannes Høsflot Klæbo vant prisen for årets gjennombrudd. Foto: Vegard Wivestad Grøtt/Bildbyrån
ÅREST GJENNOMBRUDD: Johannes Høsflot Klæbo vant prisen for årets gjennombrudd. Foto: Vegard Wivestad Grøtt/Bildbyrån Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Norges største idrettsprofiler er samlet på Hamar lørdag kveld, der norsk idrett skal feire seg selv på Idrettsgallaen.

Johannes Høsflot Klæbo (21) vant prisen for årets gjennombrudd. Klæbo takket blant andre bestefar Kåre Høsflot.

Da han mottok prisen, tok han på en «Make Northug great again»-caps.

- Han har inspirert meg i mange år og har vist at man kan gå fort på ski. Jeg håper vi kan gå sammen på en OL-sprint eller stafett, sier Klæbo.

Petter Northug fyller for øvrig 32 år i dag, lørdag. Klæbo gratulerte ham, som seg hør og bør, med dagen. Northug takker via sin Facebook-side:

- Takk for bursdagshilsen, Johannes. Og grattis med pris på Idrettsgallaen! Vi sees på teamsprinten i OL!

Petter Northug går forresten skirenn i svenske Piteå søndag. Der er målet å prestere godt nok til å kapre en OL-plass. Denne uttalelsen viser utvilsomt at Northug har tro på det.

HYLLET NORTHUG: Johannes Høsflot Klæbo, her sammen med pappa Haakon. Foto: Bildbyrån
HYLLET NORTHUG: Johannes Høsflot Klæbo, her sammen med pappa Haakon. Foto: Bildbyrån Vis mer

Idolet

Klæbo har tidligere snakket om hvordan det var nettopp Northug som gjorde at drømmen gikk fra å bli fotballproff til å bli langrennsstjerne.

VM i 2009 var vendepunktet. Da ble Petter Northug for første gang VM-konge. For første - og siste - gang bestemte den da 12 år gamle Johannes Høsflot Klæbo seg for at han nå skulle gå «all in» på en langrennskarriere i et forsøk på å kopiere Mosvik-ekspressen.

- Lenge var fotball den store drømmen min, men jeg skiftet til langrenn da jeg så hvor rått det faktisk kan være, sa Klæbo til Dagbladet i oktober.

- Petter har vært et viktig forbilde for meg, med måten han han revolusjonert skisporten på med taktikk, rykk og spurt. Det han har gjort, står det respekt for. Han har definitivt vært en god inspirasjonskilde.

Ydmyk Warholm

ÅRETS MANNLIGE UTØVER: Karsten Warholm. Foto: Bildbyrån
ÅRETS MANNLIGE UTØVER: Karsten Warholm. Foto: Bildbyrån Vis mer

Karsten Warholm (21) ble ikke overraskende årets mannlige utøver.

- Jeg er ymdyk. Mest fordi jeg ser hvem jeg er nominert sammen med her. Jeg har sett på Idrettsgallaen og drømt om å bli nominert, sier Warholm.

Warholm sto for en stor prestasjon da han ble verdensmester på 400 meter hekk i sommer. Senere har han vunnet flere priser, blant annet Folkets idrettspris i Dagbladet.

Warholm vant også årets navn og fikk utøvernes pris, stemt fram av idrettsutøverne selv.

- Ser jeg rørt ut nå, så var det fordi jeg måtte skjære løk i pausa. Å få en pris av alle de i Norge som jobber like hardt som meg, kanskje noen jobber hardere, det er selvfølgelig ekstra stas. Alle vet hva som ligger bak, sier Warholm.

Senere vant trener Leif Olav Alnes prisen for årets trener.

Marit Bjørgen ble kåret til årets kvinnelige utøver. I comebacket etter en sesong ute i mammaperm tok hun hele fire (!) VM-gull.

- Jeg er veldig ydmyk over å få stå her når jeg ser hvem som er nominert. Det er vel over 10 år siden første gang jeg sto her og fikk min første pris. Jeg er like stolt og ydmyk nå, sier langrennsdronninga.

Rørt Myrhol

En rørt Bjarte Myrhol fikk prisen for årets forbilde. Han takket først og fremst kona Charlotte, og fortsatte å snakke om norsk idrett:

- Alle idrettsutøverne som sitter i salen, dere er fantastisk gode og sunne forbilder. Det gjenspeiler mye av det som skjer i norsk idrett, sier Myrhol.

Han har selv hatt Alexander Dale Oen som forbilde. Alexander Dale Oen var Norges desidert beste svømmer da han døde under en treningsleir i 2012. Han vant tre EM- og ett VM-gull.

- Jeg har brukt ham mye som inspirasjon. Jeg kunne ikke satt større pris på dette, det er helt sikkert noe av det største som har skjedd i mitt liv, sier Myrhol.

Sammen med håndballandslaget hadde han allerede vunnet prisen for årets lag etter VM-sølvet i januar i fjor.

Årets prisvinnere:

Gullballen 2017: Joshua King.

Årets gjennombrudd: Johannes Høsflot Klæbo.

Årets mannlige utøver: Karsten Warholm.

Årets kvinnelige funksjonshemmede utøver: Birgit Skarstein.

Årets trener: Leif Olav Alnes.

Årets lag: Håndballandslaget, menn.

Årets kvinnelige utøver: Marit Bjørgen.

Årets ildsjel: Terje Våg (Snåsa IL).

Årets forbilde: Bjarte Myrhol.

Årets mannlige funksjonshemmede utøver: Andreas Bjørnstad.

Utøvernes pris: Karsten Warholm.

Årets navn: Karsten Warholm.

Hedersprisen: Egil «Drillo» Olsen.

Saken oppdateres!

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!