Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Verdenscup langrenn Quebec

Klæbo vant prologen da 14 av 17 nordmenn gikk videre i Canada

- God start!

RASK LØYPE: I solskinnet i Canada styrer Johannes Høsflot Klæbo mot sammenlagtseier i sprintcupen. Foto: John Rasmussen
RASK LØYPE: I solskinnet i Canada styrer Johannes Høsflot Klæbo mot sammenlagtseier i sprintcupen. Foto: John Rasmussen Vis mer

QUEBEC (Dagbladet): Johannes Høsflot Klæbo går for å bli den yngste sammenlagtvinneren av sprintcupen noensinne, og roet eventuelle nerver da han suste inn til klart beste tid i prologen i Canada i dag.

Klæbo var 3.43 foran andremann, Finn Hågen Krogh, og 4.51 foran sammenlagtrival Federico Pellegrino.

- Det var en god start, sier landslagstrener Tor Arne Hetland til Dagbladet.

Han og sprinttrener Arild Monsen fikk se at sju av de ti norske gutta på startstreken tok seg videre til kvartfinalene senere i kveld.

Sesongens siste sprint er samtidig starten på den sesongavsluttende minitouren, og bare Hans Christer Holund, Sjur Røthe og Didrik Tønseth gikk ikke videre fra prologen av de de norske.

Emil Iversen ble nummer seks, Sindre Bjørnestad Skar nummer 14,. Pål Golberg nummer 19, Niklas Dyrhaug nummer 20 og Simen Hegstad Krüger ble nummer 22.

På damesida gikk alle de sju norske videre. Der kjemper Maiken Caspersen Falla om sammenlagtseieren i sprintcupen, og med nest beste prologtid har hun nærmest sikret seg den 22. plassen hun er nødt til å ha for å vinne cupen.

- Maiken er offensiv og går nok for seier her i dag, sier landslagstrener Roar Hjelmeset til Dagbladet.

Marit Bjørgen ble nummer tre, Heidi Weng nummer fem, Ingvild Flugstad Østberg nummer sju, Kathrine Harsem nummer ni, Ragnhild Haga nummer 14 og Marthe Kristoffersen nummer 19.

Kvartfinalene begynner klokka 19.15 norsk tid.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media