VANT: Johannes Høsflot Klæbo vant fredagens sprintfinale. Her under VM i Lahti. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
VANT: Johannes Høsflot Klæbo vant fredagens sprintfinale. Her under VM i Lahti. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Vant under Toppidrettsveka

Klæbo vant sprintfinalen - Northug røk ut i kvarten

Johannes Høsflot Klæbo hektet av Calle Halfvarsson med et mektig rykk i sprintfinalen i Trondheim og sikret hjemmeseier under Toppidrettsveka.

Tidligere på dagen var Dario Cologna best i den klassiske fellesstarten i Aure. Sveitseren vant foran svenske Halfvarsson og finske Iivo Niskanen, men på sprinten i Trondheim ble det derimot helnorsk seierspall. Nærmest Klæbo fulgte Ragnar Andresen og Even Northug.

Heidi Weng vant den 24 kilometer lange klassiske etappen i Toppdrettsveka og sikret seg en klar ledelse i sammendraget. Med tredjeplass på begge sprintene har hun nærmest avgjort sammenlagtstriden før jaktstarten lørdag.

Weng jager sin tredje sammenlagtseier på rad. Fredag formiddag vant hun etter en smart manøver mot slutten av rulleskirennet.

Det var lenge fire løpere med Weng, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og svensken Anna Haag og Ebba Andersson i tet. I en sving falt Andersson, og Weng utnyttet det og rykket fra de andre.

Jacobsen fulgte på annenplassen, 3,5 sekunder bak, mens Haag ble nummer tre.

I sprintfinalen i Trondheim seiret Barbro Kvåle foran svenske Linn Sömskar og Heidi Weng. Jacobsen røk ut tidlig, og dermed økte Weng sin sammenlagtledelse ytterligere.

Petter Northug havnet helt nede på 66.-plass i klassiskrennet, slått med over seks minutter. I sprinten ble han sammen med Emil Iversen og Finn Hågen Krogh kvotert inn i utslagsrundene. Det hjalp ikke at de fikk stå over kvalifiseringen. Iversen og Northug røk ut i kvartfinalene, Krogh i semifinalen.

NTB