VIL GÅ TOUR DE SKI: I en videoblogg sier Johannes Høsflot Klæbo langt på vei at han går Tour de Ski. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
VIL GÅ TOUR DE SKI: I en videoblogg sier Johannes Høsflot Klæbo langt på vei at han går Tour de Ski. Foto: Tore Meek / NTB scanpixVis mer

Klæbo vil gå Tour de Ski: - Krysser fingrene

Det vil i så fall være første gang han er med til skifesten i Mellom-Europa.

I en videoblogg sier Johannes Høsflot Klæbo langt på vei at han går Tour de Ski. Det vil være første gang han er med til skifesten i Mellom-Europa.

Den endelige bekreftelsen kommer før helgen.

- Da krysser vi fingrene for en god jul, Tour de Ski og alt som er. Om jeg går da, sier Klæbo smilende i et klipp lagt ut på YouTube og fortsetter:

- Jeg krysser fingrene for det nå. Jeg leder ikke Skandinavisk Cup, men håper at jeg kanskje har gjort meg fortjent til det. Vi får vente til torsdag, da kommer det (uttaket).

Klæbo droppet i fjor Tour de Ski for å stå best mulig rustet til OL i Pyeongchang. Også denne sesongen har det vært usikkert om han blir med. I februar skal verdenseliten kjempe om VM-medaljer i østerrikske Seefeld.

Flere av landslagsløperne har signalisert at det kan være aktuelt å droppe det tøffe rennprogrammet før og etter nyttår. I forbindelse med helgens verdenscuprenn i Davos sa Therese Johaug at heller ikke hun er helt sikker på at det blir Tour-start.

Av de norske kvinnene er den dobbelte OL-mesteren Ragnhild Haga den som har vært tydeligst på at det ikke blir aktuelt å gå Tour de Ski. Hun hadde suksess med å droppe Touren foran vinterlekene i Sør-Korea sist sesong.