Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Klæbo ydmyket erkerivalen

Tok en overlegen seier i sprintfinalen.

NY SEIER: Til Johannes Høsflot Klæbo. Foto: Fredrik Varfjell / Bildbyrån
NY SEIER: Til Johannes Høsflot Klæbo. Foto: Fredrik Varfjell / Bildbyrån Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TOBLACH / OSLO (Dagbladet): Sindre Bjørnestad Skar, Emil Iversen, Richard Jouve, Lucas Chanavat, Johannes Høsflot Klæbo og Aleksandr Bolsjunov kjempet seg fram til en finale på herrens første etappe i Tour de Ski.

I finalen ble det en kamp om tetplassen mellom Klæbo og den russiske bjørnen.

Bolsjunov tok teten, men Klæbo lå fint i ryggen på erkerivalen på den første runden.

Så gjorde han som vi har sett så mange ganger før.

På den andre runden kom Klæbo-klyvene i den siste, tøffe bakken, og med det en luke på fem meter ned til konkurrentene.

Det var nok til seier. Klæbo vant foran Jouve og Chanavat. Sindre Bjørnestad Skar, Emil Iversen og Bolsjunov fulgte på de neste plassene.

Det ser så enkelt ut når Klæbo er i form og alt klaffer.

- Som skapt for Klæbo

- Det var en artig finale. Jeg følte meg pigg. Det er en sløyfe med mye nedoverbakker. Det var en rotete finale, og det var så vidt jeg tok meg til finalen, sier Klæbo til NRK.

- Dette viser at formen er der den skal være, fortsetter han.

Og at Klæbo er i form kan gjøre ham til en het favoritt i Tour-sammendraget. Spesielt i årets utgave, som er lettere enn Tour de Ski har vært på mange år.

- Ja, det er som skapt for ham. Absolutt. Nå får vi se hvor lenge det varer, men dette er noe som kan være overkommelig for Klæbo, sier Arild Monsen til norsk presse i Toblach.

På spørsmål om vi kommer til å se at Klæbo kopiere Northugs taktikk fra fellestarter farmover, sier den norske sprinttreneren:

- Jeg tror ikke vi kommer til å se ham dra mye framover. Alle forsøker å spille på sine gode egenskaper.

- I veldig god form

Emil Iversen leverte en ny god sprint i dag, og ble nummer fem. Med det har han et veldig godt utgangspunkt til resten av Touren.

Og da passet Iversen på å sende et stikk til Dagbladet:

- Det var en i Dagbladet som spurte om jeg kunne gjøre det bra i sammendraget av Tour de Ski, og det er det dummeste spørsmålet jeg har fått i mitt liv. Selvfølgelig tror jeg at jeg kan gjøre det bra, Jeg har bare gått bare gode skirenn i år, er i bra form og det er mange renn som passer meg utmerket. Fram til langbakken kan jeg være med langt oppe, sier han.

Kan du slå venner, rivaler, langrennsløpere og eksperter i Fantaski?

Dagbladet og Swix lanserer et nytt managerspill for langrenn. Her kan du sette opp ditt eget lag bestående av seks jenter og seks gutter foran hver verdenscuprunde. Du får poeng ut ifra hvordan dine utøvere presterer.

Spillet går over hele sesongen, men du vinner premier hver eneste runde.

Skuffende kvinneinnsats

Ingen av de norske kvinnene greide å ta seg videre til finalen av Tour de Skis åpningsdistanse.

Det sa stopp i kvartfinalen for både Ingvild Flugstad Østberg, Mari Eide, Anna Svendsen, Tiril Udnes Weng og Astrid Uhrenholdt Jacobsen

Nærmest var Maiken Caspersen Falla, som var ett hundredels sekund bak svenske Linn Sömskar i semifinalen. Lotta Udnes Weng røyk også ut i semifinalen.

- Jeg er ikke fornøyd. Jeg føler jeg hadde trengt en opptur. Det var mørkt i Davos, så det hadde vært godt med en finale nå. Det hadde betydd mye. Det er en sprint allerede om tre dager, og jeg har følelsen i dag av at det løsner litt, at jeg har litt å gi på med og at kroppen svarer. Så bommer jeg på oppløpet. Det kan skje, sier Falla til Dagbladet.

Ida Ingemarsdotter, Julija Belorukova, Stina Nilsson, Jessica Diggins, Sadie Bjornsen og nevnte Sömskar gjorde opp om seieren i finalen.

Og der var Stina Nilsson total overlegen. Hun gikk fra halvveis i sprintfinalen. Ingen hadde rett og slett sjanse til å henge med verdens beste sprinter.

- Jeg er i veldig god form nå, og har hatt en veldig god treningsperiode, uttalte Stina Nilsson til arrangøren.

Ida Ingemarsdotter ble nummer to, mens amerikanske Jessica Diggins tok tredjeplassen.

Tour de ski fortsetter med 10 /15 kilometer i morra. Hele programmet finner du her.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!