VANT: Federico Pellegrino jager sesongens andre seier i tyske Dresden. Her vant han på Lillehammer. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
VANT: Federico Pellegrino jager sesongens andre seier i tyske Dresden. Her vant han på Lillehammer. Foto: Geir Olsen / NTB scanpixVis mer

Fantaski - et managerspill for langrenn

Klæbos favoritter. Spår store forandringer

Dette er utøverne vi tror kommer til å plukke Fantaski-poeng i helgas sprinthelg i Dresden.

FedericoTour de Ski er over, men managerspillet Fantaski lever videre. Spillet er åpnet igjen nå, og denne helgen skal du ta ut et lag til lørdagens fristilsprint i Dresden. Team-sprinter og stafetter telles altså ikke i Fantaski.

I og med at Tour de Ski nettopp er over, er det mange utøvere som velger å stå over. Blant dem Johannes Høsflot Klæbo og Ingvild Flugstad Østberg.

Hele startlista til sprinten finner du her, og vi har gått gjennom noen av de heiteste kanonene.

Den nybakte Tour de Ski-vinneren Johannes Høsflot Klæbo hadde følgende å si om sprinten i Dresden:

- Jeg tipper vi får se et annet resultat allerede i Dresden neste helg, da kan du se (Federico) Pellegrino og (Lucas) Chanavat være meget sterke i en løype som likner mer på den vi møter i VM.

Maiken Caspersen Falla (Fantaskipris: 16.5)

Trøblet litt med sykdom i starten av desember, men viste under Tour de Ski at hun er i bedre form igjen. Tok seg ikke til finalen på den første sprinten der, men gikk en bra sprint i Val Müstair. Caspersen Falla er dyr, og må vise bedre form for å forsvare prisen.

Løypa i Dresden passer derimot godt for Mari Eide. Hun har en pris på 5 i Fantaski, så hvis du trenger en billig utøver kan hun være aktuell.

Stina Nilsson (Fantaskipris: 18)

Stina Nilsson gjorde som hun ville på begge sprintene under Tour de Ski, og er per dags dato den desidert beste sprinteren i verden. Nilsson er storfavoritt i hver eneste sprint, og siden førsteplassen gir så mye poeng er det nesten umulig å ikke ha den svenske jenta på laget.

Det eneste som taler mot Nilsson, er at løypa i Dresden er langt enklere enn de vanlige sprintløypene. Nilsson er ikke blant de aller raskeste sprinterne på korte distanser, og derfor kan det åpne for at raskere løpere med dårligere utholdenhet kan slå henne denne helgen.

LEVERTE I TOUR-SPRINTENE: Stina Nilsson (i midten) og Sophie Caldwell (t.v.). Her sammen med Jessica Diggins. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
LEVERTE I TOUR-SPRINTENE: Stina Nilsson (i midten) og Sophie Caldwell (t.v.). Her sammen med Jessica Diggins. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Sophie Caldwell (Fantaskipris: 8)

Den amerikanske jenta ligger på en tredjeplass på sprintlista, og har vist tidligere i sesongen at hun kan jakte pallplasser i fristilssprinter.

Caldwell røyk ut i kvartfinalene i Ruka (klassisk) og sto over på Lillehammer, men så har hun vist god sprintform i fristil. Den amerikanske jenta ble nummer to i Davos og tok en niendeplass og en andreplass på de to sprintene under Tour de Ski.

Med tanke på prisen bør hun absolutt vurderes.

Maja Dahlqvist (Fantaskipris: 3.5)

Den svenske 24-åringen valgte å stå over Tour de Ski, og bør med det være i god form til sprinten i Dresden.

STO OVER TOUREN: Maja Dahlqvist. Foto: NTB Scanpix
STO OVER TOUREN: Maja Dahlqvist. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Dahlqvist ble nummer tre på fristilsprinten i Davos og to på den klassiske sprinten i Ruka.

Til tross for at hun ikke tok seg videre fra prologen i den tøffe løypa på Lillehammer, er prisen veldig-veldig god.

En annen aktuell hos de svenske er Hanna Falk. Hun vant i Dresden i fjor, men vi velger Dahlqvist foran Falk på grunn av prisen.

Katja Visnar (Fantaskipris: 4)

Veteranen fra Slovakia har vist god form denne sesongen. Feilet på Lillehammer, men gikk til finale både i Ruka og Davos. Gikk begge sprintene i Tour de Ski uten finaleplass.

Visnar er billig, og kan frigi midler til dyrere utøvere, men vær oppmerksom på at hun har vært noe ustabil i år. Det samme gjelder Alenka Cebasek, som koster 3.5 i Fantaski. Hun kan også frigjøre midler, samtidig som hun er billig.

På herresiden er det mange som står over. Blant dem er Johannes Høsflot Klæbo, Viktor Thorn og Calle Halfvarsson

Sindre Bjørnestad Skar (Fantaskipris: 9)

Den norske sprinteren viste form i Tour de Ski og gikk inn til finalen i begge sprintene. Det samme gjorde han på Lillehammer tidligere i år.

Skar, Taugbøl, Sondre Turvoll Fossli og Eirik Brandsdal kan alle ta seg til en finaleplass i Dresden.

Richard Jouve (Fantaskipris: 8)

Den franske sprinteren hadde en veldig tøff start på sesongen. Rekka 20, 51 og 48 imponerer ingen. Men under Tour de Ski viste Jouve hva som egentlig bor i ham. Han ble nummer to på den første sprinten og nummer fire på den andre. Det virker som han har begynt å finne formen, og da er han alltid farlig

Federico Pellegrino (Fantaskipris: 16)

FAVORITT: Federico Pellegrino. Foto: NTB Scanpix
FAVORITT: Federico Pellegrino. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kan det endelig lykkes for Pellegrino? Italieneren er best i fristil, og har levert jevnt og trutt denne sesongen. Han vant på Lillehammer, ble nummer to i Davos og tok en sjuendeplass og en ny andreplass under Tour de Ski.

Og nå slipper han Johannes Høsflot Klæbo. Vi gir ham favorittstemplet.

Gleb Retivykh (Fantaskipris: 8.5)

Den russiske 27-åringen er en annen potensiell luring. Leverte liste 5. plass, 8. plass og 6. plass på sprinter før Tour de Ski, og selv om han skuffet under touren, har han kapasitet til å komme seg til finalen.

Vi er litt usikre på grunn av Tour de Ski-formen, men Retivykh må nevnes.

Lucas Chanavat (Fantaskipris: 11)

Den franske 24-åringen har også levert sterkt på sprinter. Han ble nummer fire i Val Müstair, to i Toblach og to i Davos. Var også i kvartfinalene både i Ruka og Lillehammer.

Er best i fristil og er god til å gå i felt. Litt dyrere enn flere av konkurrentene, men vi tror han er verdt det.

Kan du slå venner, rivaler, langrennsløpere og eksperter i Fantaski?

Dagbladet og Swix lanserer et nytt managerspill for langrenn. Her kan du sette opp ditt eget lag bestående av seks jenter og seks gutter foran hver verdenscuprunde. Du får poeng ut ifra hvordan dine utøvere presterer.

Spillet går over hele sesongen, men du vinner premier hver eneste runde.