Ski-VM 2021:

Klæbos valg forbauser

Johannes Høsflot Klæbo vekker oppsikt med sporvalgene sine i Oberstdorf.

NORSK GULL: Johannes Høsflot Klæbo og Erik Valnes vant søndagens lagsprint i ski-VM etter et monsterrykk av Klæbo. Bilder fra NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Alt om VM

OBERSTDORF (Dagbladet): Det er lite som er tilfeldig når Johannes Høsflot Klæbo går på ski. Han analyserer til enhver tid løypa og konkurrentene for å finne de små tingene han kan dra en liten fordel av.

Under VM i Oberstdorf har spesielt sporvalgene til Klæbo fått mye oppmerksomhet. Under søndagens lagsprint var nettopp dette helt avgjørende for at Norge kunne smykke seg med et nytt gull i VM.

Da russiske Gleb Retivykh valgte sporet i den siste bakken som hadde vært foretrukket av de fleste under lagsprinten, banet det vei for sporet Klæbo hadde sett seg ut. Selv om det ga Klæbo en omvei, viste det seg at valget var en taktisk genistrek.

- Det begynte å bli ganske løst i bakken og da var det bare å prøve å komme seg ut til høyre der. Der var det skare og da prøvde jeg å ta den linja. Så hørte jeg at det ble meter og da var det bare å kjøre på det inn til målet, forteller Klæbo til Dagbladet.

- Hvor avgjørende var det valget i dag?

- Vanskelig å si, men jeg tror det blir mer avgjørende i dag enn kanskje rykket i seg selv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer