Verdenscupavslutning langrenn Quebec

Klæbos vinnersjanser kan bli offer for det norske toget som kommer bakfra

- Jeg skal grave dypt. 

TETT MED NORDMENN: Og den norske trusselen bakfra kan gjøre at Niklas Dyrhaug og Alex Harvey må samarbeide om å holde farta oppe på jaktstarten. Da kan de fort gå inn Johannes Høsflot Klæbo i front også. Foto: Jacques Boissinot/The Canadian Press/NTB Scanpix
TETT MED NORDMENN: Og den norske trusselen bakfra kan gjøre at Niklas Dyrhaug og Alex Harvey må samarbeide om å holde farta oppe på jaktstarten. Da kan de fort gå inn Johannes Høsflot Klæbo i front også.
Foto: Jacques Boissinot/The Canadian Press/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

QUEBEC (Dagbladet): Johannes Høsflot Klæbo trollbandt en hel langrennsverden da han gikk inn til sin første verdenscupseier på distanse i går.

På toppen av maktdemonstrasjonen fikk han med seg en gigantledelse ut på dagens femten kilometer lange jaktstart på den historiske slagmarken Abrahams sletter i Quebec.

Skjønt, gigantledelse er det vel bare vi som ser på som snakker om. Klæbo selv er usikker på hvordan han skal forvalte det 23-sekunders store forspranget han har før dagens løp.

- Det der må jeg vurdere skikkelig nøye, for det blir et rotterace. 23 sekunder er nok dessverre litt for lite, sier Klæbo til Dagbladet.

- Hvis du ser de to kanonene som kommer bak så snakker vel det for seg selv.

Harvey tror på seier

De to kanonene er altså Niklas Dyrhaug og hjemmefavoritten Alex Harvey. Harvey tror han kan knipe sekundene han trenger, men er forberedt på å gjøre jobben selv.

- Ja, jeg kan nok ikke regne med å få noe hjelp fra Dyrhaug, men det er ok. Jeg tror fortsatt jeg har en sjanse til å vinne dette. Vi får nesten se hva slags kropp Johannes våkner opp med, og hva slags kropp jeg har, sier Harvey til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer