TETT MED NORDMENN: Og den norske trusselen bakfra kan gjøre at Niklas Dyrhaug og Alex Harvey må samarbeide om å holde farta oppe på jaktstarten. Da kan de fort gå inn Johannes Høsflot Klæbo i front også. <br>Foto: Jacques Boissinot/The Canadian Press/NTB Scanpix
TETT MED NORDMENN: Og den norske trusselen bakfra kan gjøre at Niklas Dyrhaug og Alex Harvey må samarbeide om å holde farta oppe på jaktstarten. Da kan de fort gå inn Johannes Høsflot Klæbo i front også.
Foto: Jacques Boissinot/The Canadian Press/NTB ScanpixVis mer

Verdenscupavslutning langrenn Quebec

Klæbos vinnersjanser kan bli offer for det norske toget som kommer bakfra

- Jeg skal grave dypt. 

QUEBEC (Dagbladet): Johannes Høsflot Klæbo trollbandt en hel langrennsverden da han gikk inn til sin første verdenscupseier på distanse i går.

På toppen av maktdemonstrasjonen fikk han med seg en gigantledelse ut på dagens femten kilometer lange jaktstart på den historiske slagmarken Abrahams sletter i Quebec.

Skjønt, gigantledelse er det vel bare vi som ser på som snakker om. Klæbo selv er usikker på hvordan han skal forvalte det 23-sekunders store forspranget han har før dagens løp.

- Det der må jeg vurdere skikkelig nøye, for det blir et rotterace. 23 sekunder er nok dessverre litt for lite, sier Klæbo til Dagbladet.

- Hvis du ser de to kanonene som kommer bak så snakker vel det for seg selv.

Harvey tror på seier

De to kanonene er altså Niklas Dyrhaug og hjemmefavoritten Alex Harvey. Harvey tror han kan knipe sekundene han trenger, men er forberedt på å gjøre jobben selv.

- Ja, jeg kan nok ikke regne med å få noe hjelp fra Dyrhaug, men det er ok. Jeg tror fortsatt jeg har en sjanse til å vinne dette. Vi får nesten se hva slags kropp Johannes våkner opp med, og hva slags kropp jeg har, sier Harvey til Dagbladet.

Men der Harvey regner bort enhver hjelp fra Dyrhaug, kan det være at han likevel får det.

Ikke til å dra inn Klæbo, men for å holde unna for de som kommer bak. Og dermed kan Dyrhaug være nødt til å hjelpe Harvey fram til Klæbo om trusselen fra de bak blir for stor.

- Jeg sier ikke at jeg skal hjelpe Alex, men det er i begges interesse at vi holder luka bakover. Jeg vil jo ikke bli tatt igjen av fullt av spurtkanoner bakfra, sier Dyrhaug til Dagbladet.

Se opp for toget

11 sekunder bak duoen Dyhaug/Harvey starter nemlig Finn Hågen Krogh. Femten sekunder bak ham igjen, kommer sprinteren Sindre Bjørnestad Skar.

- Det handler først og fremst om å sikre pallplassen sammenlagt?

- Vi får nå se, men det er nå spurtsterke gutter jeg går med, for å si det mildt. Jeg har slått Alex på oppløpet før, senest i dag faktisk, så det er ikke umulig. På papiret er Alex en bedre skøyter enn det jeg har vært i år, men nå er jeg skadefri og tilbake i form jeg også. Hvis det er sånn at vi skal dra inn Johannes så må han gjøre jobben, det er det ikke noen tvil om, men om det kommer et tog bakfra som begynner å ta inn på oss, så må vi samarbeide. Det er det heller ikke noen tvil om, sier Dyrhaug.

Minitourleder Klæbo er ikke like sikker som Dyrhaug på at de to bak ham ikke kommer til å prøve å hente ham inn i fellesskap.

- Vi får se da, men jeg håper jo ikke det. Alex er nok gira på å få en seier på hjemmebane, så jeg må nok grave dypt i kjelleren i morgen. Men jeg er klar for det. Nå er det ett løp igjen, så nå skal det graves dypt, sier Klæbo til Dagbladet.