Klager inn dommeren etter kontroversielt mål

Cardiff-manager Malky Mackay.

- EN FORFERDELIG TABBE: Malky Mackay var ikke fornøyd med dommeren etter lørdagens kamp. Foto: Glyn Kirk / AFP Photo / NTB Scanpix
- EN FORFERDELIG TABBE: Malky Mackay var ikke fornøyd med dommeren etter lørdagens kamp. Foto: Glyn Kirk / AFP Photo / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Chelsea vant komfortabelt 4-1 over Cardiff lørdag ettermiddag. I ettertid har dommer Anthony Taylor kommet i fokus for å ha godkjent Chelseas utligningsmål.

I det 33. minutt hadde Cardiffs keeper David Marshall tilsynelatende full kontroll med ballen i hendene. Men da han begynte å sprette ballen dukket Samuel Eto'o opp bak han, snappet ballen, og etter litt klabb og babb kunne Eden Hazard sette inn 1-1.

Klager til dommersjefen Etter kampen var Cardiffs manager Malky Mackay alt annet enn fornøyd.

- Det virker som om dommeren tok feil. Det var en forferdelig tabbe. Han forklarte til meg at han tolket som om keeperen hadde satt ballen i spill. Det var åpenbart feil.

Mackay vil nå klage inn Taylor og hans dommerteam til dommersjef Mike Riley, skriver The Mirror.

- Jeg kommer til å skrive til Mike og hans team. Jeg vil akseptere det svaret jeg får fra dem. Det kommer ikke til å gjøre en forskjell. Dommere og linjedommere er menneskelige de også. De gjør ikke disse feilene med vilje, sier Mackay.

- Skulle aldri vært mål Mackay får støtte fra flere hold etter målet. Den tidligere irske landslagsspilleren Kevin Kilbane sa etter kampen at målet skulle vært annulert.

- Etter å ha studert regelboka skulle Chelsea aldri hatt det målet. Helt til keeperen sparker eller kaster ut ballen, er det keeperen som har kontroll på den. Dette er en tabbe av dommeren.

Også TV2s ekspert Trevor Morley er uenig med dommeren.

- Ifølge FIFA-reglene burde det vært annullert. Reglene sier at ballen er i keeperens besittelse og at du ikke har lov til å gjøre det der. Akkurat der og da ledet Cardiff, og etterpå kollapset de. Det er en dårlig avgjørelse av dommeren.

KLAGET INN: Anthony Taylor får kritikk etter å ha godkjent Chelseas utligning. Foto: Paul Ellis / AFP Photo / NTB Scanpix
KLAGET INN: Anthony Taylor får kritikk etter å ha godkjent Chelseas utligning. Foto: Paul Ellis / AFP Photo / NTB Scanpix Vis mer