Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Klager kjønnstestingen av Semenya inn for FN

Sør-Afrikas kvinne- og barneminister.

KJØNNSTESTET: Sørafrikanske Caster Semenya måtte gjennom kjønnstesting etter at hun vant 800 meter i friidretts-VM i Berlin. Rapporter som er lekket ut sier at Semenya angivelig er tvekjønnet.
Foto: Olivier Morin, AFP/Scanpix
KJØNNSTESTET: Sørafrikanske Caster Semenya måtte gjennom kjønnstesting etter at hun vant 800 meter i friidretts-VM i Berlin. Rapporter som er lekket ut sier at Semenya angivelig er tvekjønnet. Foto: Olivier Morin, AFP/Scanpix Vis mer

|||

Sør-Afrikas kvinne- og barneminister har klaget IAAFs behandling av Caster Semenya inn for FN.

Noluthando Mayende-Sibiya mener at Det internasjonale friidrettsforbundet sviktet da det ble offentliggjort at 800-meterløperens status som kvinne var i tvil, og hevder at det ble vist «grov mangel på respekt for hennes menneskeverd».

Ministeren ber FN om å se nærmere på saken.

IAAF opplyste allerede før Semenya utklasset konkurrentene i VM-finalen at det var bestilt en kjønnstest av henne. Resultatet av testen er ennå ikke kjent.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling