Klager på drittvær og engelsk livsstil

Er jernmannen blitt bløt?

SISTE: På Manchester Uniteds hjemmeside bekreftes det at Vidic ble intervjuet av Football Weekly, men ifølge serberen er visse sitater tatt ut av sin sammenheng eller feilaktige. - Jeg er veldig glad for å være en del av denne store klubben, og jeg tror jeg viser det gjennom måten jeg spiller på hver uke. Jeg har også altfor stor respekt for folk i Manchester og England til å kritisere dem på denne måten, sier Vidic til manutd.com

• Du kan lese intervjuet i sin helhet - riktignok noe dårlig oversatt - her.

(Dagbladet.no): At Madeira-fødte Cristiano Ronaldo misliker de klimatiske forholdene i Manchester og lengter etter solfylte Spania er ikke akkurat noen hemmelighet.

At hardhausen Nemanja Vidic gjør det samme er mer overraskende. Til tross for sin bakgrunn i vinterkalde Moskva, er været i Manchester såpass trist at det går på humøret løs for serberen.

- Jeg vil aldri bli boende i England, det er helt sikkert. Klimaet her er noe for seg selv. Du får bare et lite solglimt før det skyer til igjen. Vinterne er milde, men om sommeren stiger temperaturen sjelden over 20 grader. Og det regner, regner og regner, klager Vidic i et intervju med russiske Football Weekly.

Uttalelsene er gjengitt i de aller fleste engelske avisene i dag, deriblant Sky Sports, Daily Mail og Daily Telegraph, men det kan være verdt å ha i bakhodet at russisk media ikke alltid er til å stole på.

I sommer diktet avisa Den Za Dnem opp en historie der Fredrik Ljungberg uttalte at det å spille under Arsene Wenger var som å være i militæret. Men i motsetning til Ljungberg har Vidic spilt og bodd i landet.

Regnbyen

WHY DOES IT ALWAYS RAIN ON ME?: Det er neppe det å bli dynket i sjampanje Nemanja Vidic har så mye imot. Men alt regnet i Manchester skulle United-midtstopperen gjerne vært foruten. Foto: REUTERS
WHY DOES IT ALWAYS RAIN ON ME?: Det er neppe det å bli dynket i sjampanje Nemanja Vidic har så mye imot. Men alt regnet i Manchester skulle United-midtstopperen gjerne vært foruten. Foto: REUTERS Vis mer

Vidics hjertesukk kan selvsagt være sagt med et glimt i øyet, og det kan være et uttrykk for oppriktig værslitasje. Men det dårlige været hindret i hvert fall ikke Vidic i å forlenge sin kontrakt med United i november i fjor, fram til 2012.

Likevel åpner midtstopperens uttalelser for visse spekulasjoner om framtida - og de faller nok i god jord hos motstanderfansen i andre byer.

- I England sier de at Manchester er regnbyen. Den største attraksjonen anses å være tavla med avgangstider på jernbanestasjonen der togene kjører til byer hvor det regner mindre, sier Vidic.

Hinter om Spania

Vidic kritiserer også den engelske livssstilen, og mener britene bare snakker med hverandre i lunsjpausen, før de drar hjem fra jobb og ser på TV.

26-åringen ser ikke for seg at han bli på Old Trafford ut karrieren.

- I framtida vil jeg gjerne prøve meg i en annen stor liga. Jeg tenker på Spania. Der er det i hvert fall ingen grunn til å klage på været, siteres Vidic på.

Klager på drittvær og engelsk livsstil
<B>HARDHAUS:</B> Nemanja Vidic er en hardhaus på banen, og måtte sy etter denne smellen mot Portsmouth på mandag. Men han takler altså ikke været like godt som han takler motspillere.