Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Klager på gulvet timer før EM-finalen

- Det skinner.

GLATT: Linn-Kristin Riegelhuth Koren diskuterer banedekket i kamphallen med  arrangøren og Zolán Marczinka. Banen var glatt da Norge trente før EM-finalen. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
GLATT: Linn-Kristin Riegelhuth Koren diskuterer banedekket i kamphallen med arrangøren og Zolán Marczinka. Banen var glatt da Norge trente før EM-finalen. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer

EM-finale: Norge - Spania.

BUDAPEST (Dagbladet): Norge gjennomføre en lett treningsøkt før EM-finalen mot Spania i kveld. Sju norske spillere deltok på økta inne i Papp László Sportaréna, der resten trente alternativt.

Mot slutten av økta tok kantspilleren Linn-Kristin Riegelhuth Koren kontakt med en arrangørmedarbeider i hallen og ga beskjed om at noe var galt.

- Hun påpekte at deler av banen er for glatt. Det skinner. Derfor må spillerne være forsiktige. Og vi skal jobbe for å forbedre det, sier managing direktør Zoltan Marczinka til Dagbladet.

Marczinka jobber for EM-arrangøren og var mannen som ble kalt bort til Riegelhuth og fikk klar tale fra den norske veteranen.

- Jeg sa til spilleren at banen skal bli bedre. Den skal bli perfekt. Vi skal bruke litt vann, så ordner alt seg, sier Marczinka.

- Perfekt Silje Solberg, Emily Stang Sando, Betina Riegelhuth, Linka Riegelhuth, Emilie Hegh Arntzen, Pernille Wibe og Ida Bjørndalen Karlsson var spillerne som deltok på treningsøkta rundt seks-sju timer før avkast i EM-finalen. Det var målvakt-trener Mats Olsson som ledet treninga.

DISKUSJON:  Zolán Marczinka og Linka etter dagens trening. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
DISKUSJON: Zolán Marczinka og Linka etter dagens trening. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer

- Spenningsnivået er på rett nivå. Det er mye glede i troppen, men vi overdriver heller ikke. Det føles perfekt, sier Olsson til Dagbladet.

- Hvor er Thorir?

- Thorir sitter og gjør noen forberedeler til taktikkmøtet, Mia (Hermansson Högdahl) er med spillerne som trener styrke, sier Olsson.

- Linka klager på gulvet. Hva tenker du?

- Vi kom inn her i hallen og så veldig tydelig at gulvet er blitt vasket. Det ser nesten ut som det ligger en hinne på banen. Var Linka der og sa ifra? Det er i så fall veldig bra, sier Olsson til Dagbladet.

- Superprodukt Norge-treneren fortsetter:

- Heldigvis spilles det kamper før oss, så det kan jo ikke være et problem til kampen vår. Men jeg skal innrømme at banen ser glatt ut og det spørs hvilket produkt de har vasker med. Plutselig har noen tenkt at her har de et nytt superprodukt, sier Olsson.

GLATT?: Jentene med siste halltrening før finalen i håndball-EM, Silje Solberg , Emily Stang Sando , Betina Riegelhuth , Linn-Kristin Riegelhuth Koren , Emilie Hegh Arntzen , Pernille Wibe og Ida Bjørndalen Karlsson , sammen med Mats Olsson  og Halvor Lea og  legen Nils Ivar Leraand. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
GLATT?: Jentene med siste halltrening før finalen i håndball-EM, Silje Solberg , Emily Stang Sando , Betina Riegelhuth , Linn-Kristin Riegelhuth Koren , Emilie Hegh Arntzen , Pernille Wibe og Ida Bjørndalen Karlsson , sammen med Mats Olsson og Halvor Lea og legen Nils Ivar Leraand. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer

- Stemningen etter Sverige-kampen?

- Mange kjente en del press, men nå er vi der alle drømte om. Alle visste at Sverige ble en tøff kamp, men vi spilte veldig, veldig bra. Heldigvis er det 48 timer siden, og ikke 24. I går var vi ute og spiste en god middag utenfor hotellet. Alle er friske og det gleder oss, sier Olsson.

EM-finalen Norge - Spania starter klokka 18. Bronsefinalen melom Sverige og Montenegro starter 15.30 i samme hall.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media