STJERNER: Magnus Abelvik Rød (21) og Sander Sagosen (23) småkrangler om nøkkelkort, lys og snorking, men VM-tittelen er de enige om at skal hjem til Norge.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
STJERNER: Magnus Abelvik Rød (21) og Sander Sagosen (23) småkrangler om nøkkelkort, lys og snorking, men VM-tittelen er de enige om at skal hjem til Norge. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

Klager på VM-snorking

Magnus Abelvik Rød og Sander Sagosen deler hotellrom.

  • Norge - Ungarn, onsdag kl. 18.

Magnus Abelvik Rød (21) og Sander Sagosen (23) småkrangler om nøkkelkort, lys og snorking, men VM-tittelen er de enige om at skal hjem til Norge.

Onsdag avgjøres Norges VM-skjebne med kamp mot Ungarn og oppgjøret Danmark – Sverige. Klaffer det med resultatene, spiller de norske gutta semifinale i Hamburg fredag.

Hvis ikke blir det plasseringskamp om femteplassen lørdag.

Abelvik Rød har imponert stort de siste dagene. Han skjøt Egypt i filler og fortsatte med et sterkt innhopp mot Sverige.

– Vi er vel litt som et gammelt ektepar innimellom med diskusjoner om hvor varmt det skal være på rommet og slikt. Og så er det jo litt småkrangling om hvem som skal slå av lyset og fikse nytt nøkkelkort, sier Abelvik Rød til NTB om samboerskapet med Sagosen.

Det er litt av et stjernerom de utgjør på Scandic Regina i Herning. Hvilket værelse de eksakt bor på, er hemmelig. VM-arrangøren har nektet deltakertroppene å offentliggjøre det.

Mann for krigen

Abelvik Rød kaster seg inn i motstanderens forsvarsblokk og virker helt uredd for det som ofte blir resultatet: En nesten brutal takling.

– Dette er hans definitive gjennombrudd på landslaget synes jeg. Han er først og fremst en ekstremt god gutt. Når han får ut alt på banen, er han helt i verdenstroppen som høyreback. Han besitter noen kvaliteter som ingen andre i den posisjonen har, sier Sagosen til NTB.

– Magnus er en spiller du kan ta med deg ut i krigen. Han går med hjertet utenpå drakten hver gang.

– Den beste egenskapen hans som romkamerat, er at han er ryddig. Det er en kombinasjon som er en blanding av imponerende og irriterende.

Hvalpusting

– Men du snorker mest ifølge ham?

– Nei, nei, det er ren bullshit. Jeg ligger våken annenhver natt og hører på hvalpustingen hans, sier Sagosen.

– Vi har et veldig godt forhold både på og utenfor banen. Vi har delt rom helt siden jeg kom med på landslaget, sier Abelvik Rød.

Landslagssjef Christian Berge ser ingen grense for hva Abelvik Rød kan oppnå.

– Han blir en av verdens beste. Det har jeg sagt i tre år, sier Berge til NTB.