Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Klamrer seg til håpet

I dag starter Tour de France, verdens råeste sykkelløp. Flere og flere eksperter tviler på at Thor Hushovd vil klare å gjenta suksessen fra i fjor. Sjøl nekter Hushovd å miste troen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PARIS (Dagbladet): - Thor Hushovd: Etappevinner fra fjorårets Tour og U23-verdensmester.

Slik ble nordmannen ønsket velkommen til sirkus Tour de France under presentasjonen i Paris sentrum i går kveld. Flere tusen fans jublet for Hushovd og de andre 197 deltakerne av verdens tøffeste sykkelritt. Hushovd vinket og smilte. Etter suksessen i fjor er han mektig populær i Frankrike.

- Det er gøy med mye oppstyr, og det føles alltid spesielt når Tour de France er i gang, sier han.

Spurt og tempo

I dag står han på startstreken i sitt tredje Tour de France.

- Prologen blir veldig viktig. Jeg satser på en bra plassering, slik at laget kjører for meg og den gule ledertrøya den første uka. Selv om alle andre også satser på det, så er det ikke så mange som er gode i både spurt og tempo, sier Thor Hushovd.

25-åringens store drøm er å vinne en etappe og samtidig få sjansen til å kjøre i den gule ledertrøya i en dag.

- Jeg er blitt en bedre spurter siden i fjor, og laget er langt sterkere. Jeg tror mine sjanser for å lykkes er større i år enn i fjor.

Mange tvilere

Men det er nok langt flere som tviler på Grimstad-gutten, enn som har troa på ham før Tour de France. Sykkelekspert Johan Kaggestad er skeptisk til det tøffe konkurranseprogrammet Hushovd har vært gjennom de siste par månedene.

- Slik det ser ut nå, vil jeg bli veldig overrasket om han gjentar suksessen fra i fjor. Han virker nedkjørt. NM var en stor nedtur. Det er mange som har kjørt seg i form i løpet av Tour de France, men han virker nedkjørt før det begynner, sier Kaggestad.

Olympiatoppens mann på sykkelsiden - Atle Kvålsvoll - oppfordret Hushovd til å ta det med ro fram mot Tour de France. Den planen ble ikke fulgt opp av Hushovd. Både onsdagens og torsdagens trening var intensiv. Trønderen mener Hushovd gambler i oppkjøringen.

Også kraftkarens nabo og forbilde Dag Otto Lauritzen er skeptisk.

- Jeg er usikker. Han la alt for stort press på seg selv under NM og jeg frykter at krampene også skal dukke opp i Tour de France. Men jeg får håpe at han finner ut av det, sier han.

Kaggestad er enda krassere.

- Hardtrening passer ikke for Hushovd nå. Det passer for de andre gutta på laget, fordi de er i form. Men Hushovd er ikke i form, konkluderer han.