Klandrer United for tribunebråket

Beskyldes for å ha bidratt til falske billetter.

(Dagbladet.no): Det ligger an til å bli mer enn en vanlig fotballkamp når Manchester United og Lille møtes igjen på Old Trafford om snaue to uker. For helt siden tirsdagens skandalekamp har beskyldningene haglet fra begge leirer - og stemningen mellom klubbene vil nesten garantert være amper i en god stund framover.

Den blir ikke mindre amper etter Lilles foreløpig siste angrep på Manchester United.

Lille-direktør Xavier Thuilot gir United all skyld for kaoset som rådet på tribunen, der en overfylt seksjon førte at flere United-fans fikk panikk da de plutselig ble klemt mot gjerdene.

Irriterer United

Thuilot hevder United leverte ut sine kampbilletter altfor tidlig, og dermed bidro til produksjon av falske billetter.

- Alle de falske billettene stammet fra Manchester United, sa Lille-direktøren på en pressekonferanse torsdag, ifølge BBC.

- I stedet for at United delte ut billettene til sine supportere da de ankom stadion, sendte de dem ut for en måned siden, hevder han.

United reagerer med sinne på beskyldningene, og en talsmann sier at at de fleste billettene ble delt ut 11 dager før kampen. Men United ser heller ikke noe prinsipelt i veien for å dele ut billettene mange uker i forveien.

LAGT I JERN: Noen United-supportere hoppet over gjerdet da trengselen på tribunen. Lille-direktøren mener det er Uniteds feil at folk med falske billetter kom inn og overfylte tribunen. Foto: AP
LAGT I JERN: Noen United-supportere hoppet over gjerdet da trengselen på tribunen. Lille-direktøren mener det er Uniteds feil at folk med falske billetter kom inn og overfylte tribunen. Foto: AP Vis mer

- Vi sender vanligvis ut billetter for våre kamper på Old Trafford seks uker før kampen, og har ingen problemer med falske billetter, sier talsmannen til BBC.

- Ingen ble klemt

UEFA har satt i gang etterforskning for å finne ut av om sikkerheten sviktet, eller om det var United-fansen som var skyld i kaoset.

Sikkerhetssjefen på Stade Felix-Bollaert avviser at sikkerhetsrutinene ikke var gode nok.

- Det var ingen problemer med kommunikasjonen. Fra det øyeblikket vi så supporterne forsøke å skyve på gjerdene, hvordan skulle vi som sikkerhetsvakter tolke det? I mine øyne er det voldelig oppførsel. Jeg kan opplyse at ingen ble klemt inn mot gjerdene. Det var ikke for mange mennesker på den tribunen, hevder Damien Vanoise.

<B>BLE KLEMT:</B> Her løftes en supporter bakover av andre supportere.