Klanen: - Voksen og riktig avgjørelse

Men setter spørsmålstegn ved spillernes motivasjon.

(Dagbladet.no) Nyheten om at Petter Myhre trekker seg som Vålerenga-trener kom ikke som et sjokk for VIF-klanen heller, det har lenge vært et spørsmål om når framfor hvis – etter hvert som de sportslige resultatene uteble.

– Det høres ut som en voksen og moden avgjørelse av Petter, han tar åpenbart konsekvensen av at laget ikke fungerer, og at han ikke har lyktes. Kampen i går var nok bare siste dråpen, sier Klans-talsmann Gjermund Northug til Dagbladet.no.

Grunn til å vurdere spillerne

Vålerenga har slitt tungt i hele år, og cuptapet for Nybergsund i går ble for mye å bære for Petter Myhre. Etter kampen la ledelsen mye av skylden på spillerne, Northug er til en viss grad enig.

– Det er trenerens ansvar å få spillergruppa til å prestere. Når det er sagt er det grunn til å spørre seg hva den dårlige innsatsen skyldes, mange av spillerne ser umotiverte ut, sier Northug.

Han forteller at det har vært mumling blant klansmedlemmer om at spillerne ikke har gjort sitt beste, kanskje fordi det ikke har vært noen førsteprioritet å redde Petter Myhres jobb.

– Det er jo visse ting man lærer på barnenivå som gutta har mislyktes med i det siste. Men jeg velger å tro at dette er toppmotiverte spillere, som ikke prøver å spille dårlig, sier Northug.

- Bruk tid

Foto: ERIK JOHANSEN/SCANPIX
Foto: ERIK JOHANSEN/SCANPIX Vis mer

Harald Aabrekk tar over som trener i Vålerenga til en ny hovedtrener er på plass. Nå håper Klans-talsmannen at styret bruker et par dager ekstra på å finne riktig mann.

– Jeg ser en del av navnene som har blitt nevnt, og jeg håper nå at man tar seg tid til å finne en trener som er tilpasset Vålerenga, og ikke omvendt. Det virker som det har blitt en trend å ansette store navn, jeg vil heller ha en som deler våre målsetninger og kultur, sier Northug.

Ikke enig med Rekdal

Kjetil Rekdal mener Petter Myhre har måttet ta skylden for noe ledelsen egentlig har ansvaret for, og mener det er de som burde trukket seg. Northug er ikke så interessert i hva den tidligere VIF-treneren mener.

– Jeg synes kanskje Rekdal skal fokusere på det som skjer i tyskland, og ikke så mye på hva om skjer i Vålerenga, for det vet han nok ikke så mye om lenger, sier Northug.

– Betyr det at du mener ledelsen ikke kan skyldes for situasjonen klubben har havnet i?

– For å si det sånn: Vi kan bli bedre i alle ledd. Klubben utvikler seg til stadighet, og jeg regner med at man nå tar konsekvensen av at man ser at man kan bli bedre, sier Northug.