Klanen advarer mot falsk Rekdal

Utsatt for ID-tyveri.

UTSATT FOR ID-TYVERI: VIF-trener Kjetil Rekdal er utsatt for identitetstyveri og nå har Vålerenga meldt fra videre om hendelsen. Foto: NTB Scanpix
UTSATT FOR ID-TYVERI: VIF-trener Kjetil Rekdal er utsatt for identitetstyveri og nå har Vålerenga meldt fra videre om hendelsen. Foto: NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Vålerengas supportergruppe, Klanen, advarer mot en falsk Facebook-profil med navnet «Kjetil Rekdal».

«Er du venn med Kjetil Rekdal, tror du? Dersom du er Facebook-venn med denne kontoen er du det ihverfall ikke, dette er bare noen som utgir seg for å være I», skriver Klanen.

Nå har også VIF-ledelsen meldt inn ID-tyveriet til nettstedet.

- Det var helt tilfeldig at vi kom over denne falske profilen. Og vi har nå meldt fra og håper på tilbakemelding, sier VIFs presseansvarlig Anita Alexandersen til Dagbladet.

- Falsk Det var dittOslo som først omtalte saken og kontaktet Kjetil Rekdal i dag.

- Det er ikke meg, det er en falsk profil. Jeg fikk også en telefon om det i helga, men har ikke hatt tid til å se på det, sier Rekdal til dittOslo.

Den falske profilen har en rekke bilder av den kjente fotballtreneren.

Nektet VIF-ledelsen forklarer til Dagbladet at de ble oppmerksomme på Facebook-profilen i helga.

- En del av støtteapparatet satt sammen i Stavanger og plutselig så en av oss denne profilen. Så sa vi til Kjetil: «Å, er du kommet på Facebook nå?» Det nektet han for, og da skjønte vi at det var noe galt, sier Alexandersen.

Vålerenga spilte bortekamp mot Viking (5-5) lørdag.

- Nå håper vi å få fikset dette og det regner vi med går bra, sier Alexandersen.

Slik omtaler nettstedet slettmeg.no identitetstyveri:

«Det er straffbart å bruke en annen persons identitet eller en identitet som er lett å forveksle med en annes identitet for å oppnå uberrettiget vinning eller påføre en annen tap eller ulempe. Det kan f.eks. gjelde opprettelse av en falsk profil på internett».