Klanen holder tilbake 2 mill.

Klanen samlet inn to millioner kroner til VIF før jul. Nå holder de igjen pengene fordi de føler de seg truet av VIF-ledelsen til å investere dem i det nye AS-et.

900 svorne VIF-supportere skaffet i rein gledesrus over fornyet tippeligakontrakt til veie to millioner på rekordtid da klubben berget plassen i Tippeligaen i november i fjor. Pengene skulle egentlig gå rett inn i driften av A-laget.

Men da Vålerenga rett før jul bestemte seg for å forlate modellen med klubbdrift, og heller starte et nytt aksjeselskap, satte Klanen seg på bakbeina.

- Forutsetningene for vårt bidrag ble endret totalt. Pengene våre skulle gå til klubben, og ikke til et nytt AS. Hvis Klanen går inn som en vanlig aksjonær i det nye driftsselskapet, vil det rokke ved vår integritet og selvstendighet, sier Klanens talsmann, Gjermund Nordtug, til Dagbladet.

Dermed står VIF fortsatt uten de to millionene de trodde de hadde til rådighet. Slikt blir det godt gammelt internt VIF-bråk av.

- True og manipulere

I et sylskarpt brev gjennom magasinet Vålerenga som er i handelen over helga, redegjør Gjermund Nordtug for det han mener har vært en skitten prosess mot Klanen for å overbevise dem om å putte de to gavemillionene rett inn i det nye aksjeselskapet.

Direktør Kjetil Siem, styreleder Sven Mollekleiv, og Kjetil Rekdal får kraftig verbal refs fra klansstyret.

- Det var et massivt kjør. Det ble faktisk framstilt som om vi var i ferd med å få hele lasset til å velte. Det ble truet med at diverse spillerkjøp ville gå i vasken takket være oss, og at investorene ville trekke seg ut, skriver Nordtug.

- Man kan si hva man vil om de tre nevnte herrer (Siem, Rekdal, Mollekleiv, red.anm.), men de er fantastisk gode til å manipulere, sjarmere, lokke og true. Han føler VIF-ledelsen har gjort Klanen til syndebukker fordi «redningspengene» ikke ennå er tatt i bruk.

- Vil samarbeide

VIF-direktør Kjetil Siem stiller seg helt uforstående til Klanens virkelighetsbeskrivelse.

- Verken jeg eller andre har truet Klanen med noe som helst. Det er helt urimelig å hevde noe sånt. Tvert imot har jeg bare appellert til samarbeid for Vålerengas beste, og har ikke hatt noen annen intensjon enn det, sier Siem til Dagbladet.

Heller ikke Kjetil Rekdal kjenner seg igjen.

- Det er direkte løgn Nordtug kommer med her. Jeg blir bare overrasket og matt når jeg leser det styret i Klanen skriver, sier Rekdal til Dagbladet.

Men Nordtug står beinhardt på sitt. Og mener han og klanstyret har blitt truet til å bruke pengene slik VIF-ledelsen ønsker det.

- På det ene møtet fikk vi beskjed om at de like godt kunne gå rett inn på kontoret og rive i stykker en nylig inngått kontrakt med en spiller, hvis vi ikke investerte de to millionene i AS-et. Hvis ikke det er en trussel, så vet ikke jeg, sier Nordtug.

- Sperret konto

Hva som skjer med de to innsamlede millionene, avgjøres på årsmøttet i Klanen den 15. mars. Styret i Klanen har gått inn for å «fryse ned» pengene.

- Vi går inn for at pengene skal settes inn på en sperret konto for bruk ved en eventuell krise, sier Nordtug.

- Å bli aksjonær i AS-et er uaktuelt?

- Ja, definitivt.

Men det er nettopp det Siem og styret i Vålerenga ønsker seg. Styremedlem i VIFs elitestyre, Sven Mollekleiv, håper at partene finner en løsning.

- Jeg tar til etterretning det Nordtug sier. Alt jeg kan si, er at har vært en åpen diskusjon på møtene om hva pengene skal brukes til. Det har vært framsatt ønsker fra alle partene. Men jeg føler det hele tida er blitt uttrykt en respekt for at det er Klanen selv som må få lov å bestemme hva de innsamlede midlene skal gå til. Sånn må det også bli, sier Mollekleiv til Dagbladet.

BESTEMTE: Vålerenga supportere, Klanen, skaffet to millioner kroner på kort tid for å redde klubben før jul. Nå mener de at premissene for innsamlingsaksjonen er kraftig endret, og nekter å investere dem i klubbens AS.