Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Klanen jager bort nazimiljøet

16 personer kan bli kastet ut av VIF-Klanen etter at de sto på en e-postliste for nasjonalister og nynazister.

«Nasjonalistreiser ønsker velkommen til nok en tur. Herved oppfordres det til vold mot bergenserne», står det i en mail som Redaksjon 21 har fått tilgang på gjennom politiet. Mailen er undertegnet av en person som kaller seg «Roland Reisefører»» , og ble sendt til 16 eller 17 personer som har supportertilknytning til Vålerenga. Personene skal tilhøre et nasjonalistisk miljø som kaller seg «Odin».

Utestengt

- Vi kjenner identiteten til svært mange som mailen er sendt til. Sammen med politiet og Klanen skal vi sørge for at alle som står som mottakere blir utestengt fra Vålerengas hjemmekamper, sier Grødahl, sier VIF-formann og ASA-styremedlem Morten Grødahl til Redaksjon 21.

- Noen av personene i dette miljøet har hatt tillitsverv i Klanen, bekrefter han.

Litt seinere i intervjuet hadde han modifiset straffereaksjonene litt.

- De blir utestengt i noen kamper, men får komme tilbake under forutsetning at de ikke menger seg med nynazister. Det er ikke akseptabelt for en VIF-supporter å ta en øl med en nynazist. Vi har så god dialog med politiet at vi får greie på slikt.

Talsmann for VIF-Klanen, Stein Jerman vil ikke utstenge alle som fikk nasjonalistmailen.

- Vi skal utelukke dem som kommer fra organiserte nynazistiske miljøer, sier han.

- Noen av personene er allerede utestengt fra kamper, og nektet adgang til VIF-pubben «Bohemen». Mailen har mange sjokkerende opplysninger. Den er sendt til personer jeg aldri ville trodd hadde noe med dette å gjøre, sier Jerman.

Jaget ut

Klanen har allerede begynt å rydde opp i egne rekker. Under årets første kamp, hjemme mot Tromsø, fikk klansledelsen vite at det var fire nasjonalister på tribunene. De ble jaget ut i pausen.

- Mange av de 16-17 nynazistene er nyttige idioter, som blir brukt av organiserte miljøer, sier Jerman.

Også NFF-president Per Ravn Omdal var i studio under Redaksjon 21.

- VIF har vist vei ved å gå mot rasisme. Det er svært viktig at de gjør dette. Vi ønsker ikke nynazister velkommen til norske fotballkamper. Det strider mot alt fotballen står for.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media