«La ham dø! La ham dø!»: Mens Carl-Erik Torps videohilsen fra sykesenga på Haukeland Universitetssykehus ble spilt av på storskjermene, begynte en del av de tilreisende Vålerenga-supporterne å synge for full hals. Noen sang «La ham dø! La ham dø!». Foto: Marit Hommedal / Scanpix
«La ham dø! La ham dø!»: Mens Carl-Erik Torps videohilsen fra sykesenga på Haukeland Universitetssykehus ble spilt av på storskjermene, begynte en del av de tilreisende Vålerenga-supporterne å synge for full hals. Noen sang «La ham dø! La ham dø!». Foto: Marit Hommedal / ScanpixVis mer

Klanen-medlemmer sang «La ham dø! La ham dø!»

Nå kan de bli utestengt fra Brann stadion.

(Dagbladet): Vålerengas fine 4-1-seier over Brann ble overskygget av Klanen-talsmann Svein Erik Bakkes uttalelser i pausen av kampen.

Vålerenga-supporterne saboterte Carl-Erik Torps videohilsen til Brann-supporterne, og i dagens Bergens Tidene sier sikkerthetsansvarlig Knut Iversen at flere Vålerenga-supportere sang «La ham dø! La ham dø!» da Carl-Erik Torps videohilsen ble vist på storskjerm før gårsdagens kamp.

Sikkerthetsansvarlig i Vålerenga, Tore Paulsen, var ikke på Stadion i går kveld, men har fått det bekreftet at en mindre gruppe Vålerenga-supportere sang dette.

- Det jeg har blitt fortalt er at det var en mindre gruppe supportere som sang den sangen. Det kan jeg bekrefte, sier Paulsen til Dagbladet.

- Hvor mange var det snakk om?

- Etter det jeg har blitt fortalt var det 4-5 stykker. Noen startet sangen, og andre fullførte den, sier han.

Vil utestenge de skyldige Branns mediesjef, Gorm Natlandsmyr, sa til Dagbladet i går at de ville gå gjennom videobildene for å identifisere personene som sang under Torps videohilsen.

Roald Bruun-Hanssen, daglig leder i Brann, sier at de arbeide med å identifisere de skyldige for så å utestenge personene fra Brann stadion.

- Først og fremst er vi avhengige av at internjustisen i Klanen bringer fram hvem som ha gjort dette. Men når vi har kamper på Brann stadion, sender vi billetter til motstanderen, som de har ansvaret for å fordele til sine kjøpere. I det systemet er det rom for å nekte folk å kjøpe billetter. Skulle vi få navnene på de som var mest destruktive i forbindelse med markeringen i går, så kan vi fastslå at den type holdninger ikke er velkomne på Brann Stadion, og sørge for at de ikke får billetter.

- En ting er å forstyrre hele markeringen med synging og skråling, det kunne vi avfeid og kritisert som respektløst og tankeløst. Men de tilropene som ble rettet direkte mot Calle (Torp), de er totalt uakseptable. Sånne holdninger er ikke velkomne hos oss. Kan du ikke støtte laget ditt på en ordentlig måte, og støtte opp om situasjoner som er veldig følelsesladete for andre mennesker, så har du ikke noe på kampen å gjøre, sier Bruun-Hanssen til Dagbladet.

Samarbeider ikke med Brann Talsmann i Klanen, Christian Kjellsen, sier at de ikke samarbeider med Brann og kommer heller ikke til å gjøre det.

- Internjustisen er internjustisen, og ikke Roald Bruun-Hanssen-justisen. Det er ikke vår oppgave å fortelle ham hvem han skal utestenge. Hvis jeg finner ut hvem som har ropt det så skal jeg snakke med dem, men hvis klubbene vil utestenge folk så får de finne ut av det selv, sier han til Dagbladet.

- Det er sikkert noen unge karer som ikke vet hvor grensa går som har sunget dette. Det var en gedigen blemme det som ble sagt i går, men mitt hovedfokus er at Vålerenga slo Brann 4-1, og så får andre fokusere på at Klanen er dumme og Vålerenga gode, sier han.

Har ikke snakket med Torp Bakke uttalte i går at de ikke var informert om videohilsenen, men at det uansett er Klanens «mission» å «overdøve alle uansett.»

- Det var det ikke mange som var, for selve videohilsenen skulle være en overraskelse. Med det sagt, så var det vel ikke veldig vanskelig, etter Vålerengas veldig postitive blomsterhilsen, å skjønne at det som fulgte hadde en viss sammenheng. Da må de som står der borte i svingen være såpass våkne at de forstår det. Når jeg ser de uttaler at de ikke var forberedt, så vitner det om lav innsikt i hvordan man skal uttale seg.

- Har dere hørt fra Torp om hva han syntes om markeringen?

- Nei, og han har sitt å konsentrere seg om. Samtidig er det viktig å understreke at dette var uønsket adferd fra noen få. Jeg har lyst til å understreke at slik vi kjenner Klanen, så er ikke dette noe de står for heller. De ønsker først og fremst å støtte lagene sine, og vil ikke framstå på den måten, selv om det kanskje ikke ble tydeliggjort av talsmannens uttalelser i går kveld. Selv om vi i sinne etter det som oppsto i går, stigmatiserte bortesupporterne litt i våre uttalelser, så vet vi at dette er få mennesker som ødelegger for mange.

VANT 4-1: Vålerenga-spillerne takker Klanen etter 4-1-seieren. Foto: Marit Hommedal / Scanpix
VANT 4-1: Vålerenga-spillerne takker Klanen etter 4-1-seieren. Foto: Marit Hommedal / Scanpix Vis mer