Klanen mener VIF bør droppe spissplanene

Vil heller ha midtbanespiller.

(Dagbladet.no): Vålerenga har kun scoret ni mål på 13 seriekamper, og ligger håpløst plassert på tabellen før høstsesongen starter. VIF-ledelsen ønsker seg en spiss som løsning på problemene, men fansen er ikke enig.

Glem spissen, sier Klanen.

- Vi sliter vel så mye på midtbanen som vi gjør foran. Hadde Vålerenga hatt en bedre midtbane, ville det sett mye lysere ut for klubben, sier Klanen-talsmann Gjermund Nordtug til Dagbladet.no. 

Savner Iversen / Gashi

Klanen-talsmannen vil heller ha inn en offensiv midtbanetype. En som kan løpe fort, mye og smart.

- Vi har jo hatt noen brukbare kamper i år, men det likevel så tydelig at midtbanen er et forsinkende element. Tempoet er fraværende, og alt stopper opp. Gi oss heller en midtbanespiller, sier Nordtug. 

Han mener Vålerenga har savnet bevegelse og offensiv slagkraft lenge, og snakker om høsten 2004, da Vålerenga tok 25 av 33 mulige høstpoeng.

- I år har vi fullstendig manglet bevegelse og pasningssikkerhet. Vi kan ansette verdens beste spiss, men vi kommer til å gjøre ham dårlig fordi bevegelsen bakfra er så svak. Den gode bevegelsen har vi ikke hatt siden Steffen Iversen og Ardian Gashi var i praktslag, mener Nordtug.

GLEM SPISSEN: VIF-fansen vil ha en midtbanespiller i stedet. Foto: John Terje Pedersen, Dagbladet
GLEM SPISSEN: VIF-fansen vil ha en midtbanespiller i stedet. Foto: John Terje Pedersen, Dagbladet Vis mer

Etterlyser handlekraft

Nå etterlyser fansen handlekraft hos VIF-direktør Jan-Erik Aalbu og resten av den sportslige ledelsen i Oslo-klubben.

- Aalbu flagget jo høyt at han droppet ferien for å jobbe, men så langt har ingenting skjedd. Fansen forventer jo at det gjøres endringer som gjør at gutta begynner å prestere, men til nå har det vært lite handling, sier han.

Petter Myhre har vært klokkeklar på at han vil få VIF inn på vinnersporet igjen. Ifølge Nordtug har den ferske eliteserietreneren høy stjerne blant fansen.

- Han har en fantastisk status i Klanen, mye basert på at han gjorde en kjempeinnsats i fjor høst, sammen med spillerne. Han er en utrolig sympatisk type som er vanskelig å mislike, sier Nordtug, men understreker at tilliten til treneren ikke er grenseløs.

- Vi har jo ikke prestert, og når det presteres dårlig må noe gjøres, sier talsmannen, som mener det er helt motsatt nå enn da Kjetil Rekdal var VIF-trener.

- Rekdal hadde en lederstil som gikk på mye pisk og lite gulrot. Med Petter Myhre har det kanskje vært litt for mye andre veien.

Klanen mener VIF bør droppe spissplanene
VIKTIGE: Steffen Iversen og Ardian Gashi var viktige offensive bidragsytere for Vålerenga i 2004. Nå er begge borte.
POPULÆR: Petter Myhre er populær blant fansen, men har ikke ubegrenset tillit.