Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vålerenga-fansen stilte opp med voldtektsbannere

Klanen sjokkerte med bannere: - Synes det er over kanten

Vålerenga-fansen hadde med seg en rekke banner med henvisning til Molde-spilleren som er tiltalt for sovevoldtekt. Ronny Deila ønsker at fansen fokuserer på egen klubb.

BANNERE: Vålerenga-fansen stilte opp med et titalls bannere med henvisning til Molde-spilleren som er tiltalt for sovevoldtekt. Foto: Håkon Østmoe Brandsnes / Dagbladet
BANNERE: Vålerenga-fansen stilte opp med et titalls bannere med henvisning til Molde-spilleren som er tiltalt for sovevoldtekt. Foto: Håkon Østmoe Brandsnes / Dagbladet Vis mer

VALLE (Dagbladet): Søndagens poengdeling mellom Vålerenga og Molde ble en sjanserik og dramatisk affære, men mye av fokuset etter kampen er på en rekke bannere som Klanen stilte med under kampen.

Samtlige bannere var med henvisning til Molde-spilleren som er tiltalt for sovevoldtekt. Ett av bannerne identifiserte den tiltalte.

- Jeg tenker at vi har fantastiske supportere, men de er best når de fokuserer på oss og våre spillere. Når de gjør det, så er de enda bedre. Jeg synes det er litt mye fokus på motstanderen, sier Vålerenga-trener Ronny Deila til Dagbladet etter kampen.

«Dere eier ikke skam»

Dette var noen av meldingene på Klanens bannere:

«På Molde spiller en voldtektsmann - dere eier ikke skam», «Straffeloven kapittel 26», «Fuck sensur!», «#Moldetoo», «Nei (och nei) er nei!», «Alle som ikke danser er», «Selv om noen sover gjelder fortsatt Norges lover» og «Du må ikke sove».

Deila forteller at Erik Espeseth og styret i Vålerenga holdt samtaler med supporterne før kampen om temaet.

- Når det helt klart kommer fram et navn, så synes jeg det er over kanten, sier Espeseth, daglig leder i Vålerenga Fotball Elite.

Saken fortsetter under lenken.

Vil følge det opp

Espeseth sier at de vil ta en evaluering på de andre bannerne og det som ble sunget på stadion rettet mot den tiltalte Molde-spilleren.

- Jeg la selv merke til et banner der det sto et navn. I min verden fra klubbens ståsted, så synes jeg det er over kanten, så det vil vi følge opp i etterkant, sier Espeseth.

Under Moldes kamper mot Rosenborg og Lillestrøm var det også bannere blant tilskuerne med henvisning til den tiltalte Molde-spilleren.

- Det har blitt sagt og skrevet en del om det. Det trenger ikke jeg å si så veldig mye om. Vålerenga har sine supportere, og vi har våre. Vi er fornøyd med våre, så får du spørre dem om de er fornøyde med sine, sier Ole Gunnar Solskjær.

Har sendt inn klage

- Fotball er følelser. Det så man på Eirik (Hestad), som var sint … Jeg trenger ikke kommentere det så mye. Vi får vente og se, avslutter Solskjær.

Molde-spilleren skal i retten i august.

- Dette er ikke greit. Vi har gitt delegat og arrangør beskjed, skriver Molde-direktør Øystein Neerland i en SMS til TV 2.

Kampdelegat Njål Rønning bekrefter overfor kanalen at han har mottatt en klage fra klubben.

- Jeg har dokumentert det som har skjedd og vil sende en rapport til NFF, så er det opp til dem om det er noe straffbart eller ikke, sier Rønning til TV 2.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media