Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Klanen til Åråsen som TIL-supportere

- Småpatetisk, sier LSK-fansen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Følg Lillestrøm - Tromsø live på dagbladet.no kl 19!

(Dagbladet.no): Når Tromsø spiller for sin videre Tippeliga-eksistens på Åråsen i kveld, får de litt ekstra hjelp fra tribunen. Ikke fordi ekstra mange TIL-patrioter har tatt turen fra nord - men fordi Klanen har gjort tromsøværinger av seg. I hvert fall for én dag.

Etter gårsdagens 3-1-seier mot Stabæk overtok Vålerenga 3.plassen fra erkerival Lillestrøm, på bedre målforskjell. Romerikingene tar imidlertid tilbake 3. plassen med poeng mot tabelljumbo Tromsø i kveld.

Derfor er det vel heller tvilsomt hvor ektefølt og oppriktig Klanen-talsmann Gjermund Nortug er i sin distriktspolitiske begrunnelse for hvorfor VIF-fansen inntar Åråsen i kveld.

- Vi vil jo gjerne beholde et lag fra Nord-Norge i eliteserien, og hvis de i tillegg klarer å ta tre poeng fra LSK, er det jo to ting på en gang. Det hadde vært kjempefint, sier Nortug til Nordlys.

Joikakaker og Mack

Klanen vil likevel ikke nedverdige seg til å stemme i på noen av TILs supportersanger, ei heller kle seg i rødt og hvitt.

- Jeg tipper de fleste kommer i blått. Men vi har jo også litt rødt i fargene, sier han.

TIL-supportere?: Klanen liker å kalle motstanderfansen for bønder. I kveld slutter de seg til «bøndene», og inntar Åråsen som TIL-supportere. Foto: John T. Pedersen
TIL-supportere?: Klanen liker å kalle motstanderfansen for bønder. I kveld slutter de seg til «bøndene», og inntar Åråsen som TIL-supportere. Foto: John T. Pedersen Vis mer

På Vålerengas uavhengige supporterside vpn.no formulerer man seg slik:

«I dag er vi alle bortimot finnmarkinger. Inviter en same eller nordlending hjem til deg, lukk opp igjen vinduene slik at det nordnorske ikke luftes ut (som de til tider måtte gjøre på radioprogrammet XL), legg om dialekten og sleng joikakakene i kjela. Med en Mack i labben og et måseegg i krydderkrukka ser vi i dag Årst og gutan stikke en aldri så liten kjepp i Uwe Røslers smårustne stridsvogn fra 45.»

- Småpatetisk

Leder for Kanarifansen, Petter W. Olafsson, synes hele påfunnet er sørgelig.

- Det høres småpatetisk ut. Jeg trodde de holdt med VIF, jeg, sier han til Dagbladet.no.

- Det er helt fair at de håper vi taper, siden vi kjemper om 3.plassen, men jeg hadde holdt meg til TV\'n. Men for all del, vi sier takk for billettinntektene, sier han.

Tromsø trenger sårt tre poeng i kampen for å overleve. Med sine 23 poeng er Ole Martin Årst & co tre poeng bak Viking, som ligger på kvalik-plassen.

Lillestrøm kjemper for en sølvmedalje, men må klare seg uten toppscorer Michael Mifsud og kanskje også Arild Sundgot i kveld. Mifsud sliter med ankelen, mens Sundgot har problemer med forkjølelse.

image: Klanen til Åråsen som TIL-supportere